Kaunietis bus teisiamas dėl netikrais pinigais suteiktos virš 37 tūkst. eurų paskolos ir užstatu paimto aukso luito

Kauno apygardos prokuratūros prokuroro teismui su kaltinamuoju aktu perduotoje byloje įtarimai dėl netikrų pinigų laikymo ir realizavimo bei sukčiavimo pareikšti kauniečiui E.J.

Prieš teismą stos vyras dėl netikrais pinigais suteiktos paskolos ir užstatu paimto aukso luito.<br>Lryts.lt koliažas.
Prieš teismą stos vyras dėl netikrais pinigais suteiktos paskolos ir užstatu paimto aukso luito.<br>Lryts.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2022, 11:35 AM

Lietuvos Respublikos prokuratūra praneša, kad ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Marius Venskūnas.

Bylos duomenimis, kaltinamasis E.J. 2018 metų vasarą suteikė 37 450 eurų paskolą kitam asmeniui, sumokėdamas ją netikrais 50 eurų nominalo vertės banknotais. Pagal žodinį susitarimą E.J. iš skolininko kaip užstatą paėmė daugiau nei 1,3 kilogramo sveriantį aukso luitą, taip ne tik realizuodamas padirbtus pinigus, bet ir pasisavindamas svetimą, daugiau nei 35 000 eurų vertės turtą.

Įtariamasis E.J. nuo 2019 metų slapstėsi nuo teisėsaugos, bet buvo rastas Šveicarijoje, kai įvykdė naują nusikaltimą ir šiais metais perduotas Lietuvai.

E.J. pareikšti kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl sukčiavimo (BK 182 str. 2 d.) ir netikrų pinigų ar vertybinių popierių pagaminimo, laikymo arba realizavimo (BK 213 str. 2 d.). Griežčiausia numatoma bausmė už šias nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Byla nagrinėjama Kauno apygardos teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.