Už siekį fiktyviai parduoti įmonę šiauliečiui gresia laisvės atėmimas

Šiaulių apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl aplaidžios finansinės apskaitos tvarkymo ir dokumentų klastojimo pareikšti 47-erių metų šiauliečiui G.A. Kaltinamojo bendrininkui, 27-erių D.G., įtarimai pareikšti dėl disponavimo suklastotais dokumentais.

Įtariamajam gresia laisvės atėmimas.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Įtariamajam gresia laisvės atėmimas.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2022, 9:47 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, kaltinamasis G.A., vadovaudamas transporto įmonei ir būdamas atsakingas už buhalterinės apskaitos dokumentų ir registrų išsaugojimą, pažeidė Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatyme taikomus reikalavimus. Remiantis tyrimo metu surinkta medžiaga, įmonės direktorius, įtariama, nesudarė metinės finansinės ataskaitos už 2020 metus, dėl ko iš dalies negalima nustatyti įmonės veiklos, turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ar struktūros.

Manoma, kad šių metų vasario mėnesį G.A., susidurdamas su finansiniais sunkumais, nutarė fiktyviai parduoti įmonę. Surinkta duomenų, kad vyras galimai pagamino netikras įmonės akcijų pirkimo–pardavimo sutartis apie vardinių akcijų perdavimą bei įmonės dokumentų perdavimo aktą. Kaltinamasis pasirašė šiuo dokumentus ir už piniginį atlygį įkalbėjo bei pateikė juos pasirašyti kartu veikusiam D.G.

Apklausiami įtariamaisiais abu vyrai savo kaltę pripažino.

Už aplaidų buhalterinės apskaitos tvarkymą Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. Asmuo, kuris suklastojo ar disponavo suklastotu dokumentu, gali būti baudžiamas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.