Krepšininku R. Jokubaičiu apsimetęs V. Babajevas sugrįžo: perspėja, kad galimai sugalvojo naują sukčiavimo schemą

Lietuvos rinktinės krepšininku Roku Jokubaičiu apsimetinėjęs ir iš merginų tūkstančius eurų išviliojęs Viktoras Babajevas galimai sugalvojo naują finansinių apgavysčių schemą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2022, 11:34 PM, atnaujinta Dec 21, 2022, 11:37 PM

„Facebook“ grupėje „Mūsų Neringa“ trečiadienio vakarą pasirodė perspėjimų, kad šis vyras neva pardavinėja „Apple Iphone“ telefonus.

„Atsargiai, siaučia šis vaikinas, pagarsėjęs sukčius, po krepšininko vardu. Sakosi esąs iš Neringos, pardavinėja „Iphone“ telefonus, paprašius susitikti ar atsiųsti nuotraukas, čekius, išsisukinėja. Prašo pavedimų, o prekę neva išsiųstų. Google susivedus Viktoras Babajevas meta info, kad jis sukčius“, – praneša viena grupės narių.

Šiuo pranešimu spračiai ėmė dalytis žmonės. Vėliau paaiškėjo ir daugiau naujos V.Babajevo schemos detalių.

„Žmogus iš Klaipėdos paprašė manęs, kad paimčiau telefoną, nes važiuoti jam čia (į Neringą – red.) mokėti reiktų. Todėl, kai pasakė, kad atsirado vietinis žmogus, galintis paimti telefoną, prasidėjo išsisukinejimai“, – pasakoja apie V.Babajevą visuomenę įspėjusi mergina.

Lrytas.lt primena, kad policija 2020 m. pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. V.Babajevui tuomet buvo vos 23-eji, jis buvo suimtas trims mėnesiams.

Nuo šio jaunuolio nukentėjusios merginos socialiniuose tinkluose susibūrė į grupę. Tuomet paaiškėjo, jog „Žalgirio“ žaidėju arba su šia komanda susijusiu asmeniu apsimetinėjęs jaunuolis aukų rado Vilniuje, Kaune, Ukmergėje.

Jo pasakojimais apie „Žalgirio“ komandą patikėjusios arba nebūtose loterijose dalyvavusios merginos patyrė nuo 50 iki 10 tūkst. eurų žalos.

Jų teigimu, skirtingomis pavardėmis prisistatydavęs V.Babajevas draugaudavo ne su bet kuo – jis internete tikrindavo, kuo dirba merginos, ir draugystę užmegzdavo tik su tomis, kurios galėjo turėti pinigų. 10 tūkst. eurų praradusi mergina socialiniuose tinkluose atskleidė, jog apsukruolis sugebėjo visais įmanomais būdais įtikinti, kad jis yra R.Jokubaitis.

Jis tikino kasdien važinėjantis į treniruotes, siųsdavo vaizdo įrašus iš žalgiriečių gyvenimo, o po Kauno ekipos rungtynių išrinktajai skambino ir klausė ar matė, kaip jis žaidė.

Krepšiniu labai nesidomėjusi mergina tikrojo krepšininko nuo apsimetėlio neatskyrė. V.Babajevo pavardę iš tiesų galima rasti krepšinio mėgėjų lygose, tačiau jaunuolis įsijautė į Kauno „Žalgirio“ žaidėjo vaidmenį. Su portalu lrytas.lt bendravusi dar viena jo auka pasakojo, jog V.Babajevas visada naudojosi „Žalgirio“ atributika ir tai darė gana įtikinamai.

Apie mėnesį su juo bendravusi vilnietė patikėjo, kad Kauno „Žalgiris“ surengė loteriją trumpalaikės automobilių nuomos „City Bee“ klientams.

Įkalbėta naujojo pažįstamo, mergina savo vardu susikūrė „City Bee“ paskyrą, bet automobilių nuoma naudojosi V.Babajevas. Netrukus mergina sužinojo, jog automobilių nuomos bendrovei ji liko skolinga 550 eurų. Jos vardu automobiliais naudojęsis jaunuolis per nepilną savaitę nuvažiavo per 2 tūkst. kilometrų.

Nenorėdama savo vardu turėti skolos, pinigus automobilių nuomos bendrovei ji grąžino, tačiau V.Babajevą įspėjo, jog kreipėsi į policiją. Jis žadėjo pats susisiekt su pareigūnais, o po kurio laiko merginos telefono numerį užblokavo.

Dėl negrąžintos skolos vilnietė kreipėsi ir į jaunuolio motiną, tačiau ji atsakė nieko apie tai nežinanti. Nukentėjusios merginos išsiaiškino, jog anksčiau jis prisistatydavo ir Roko Lukošiaus pavarde. Manoma, jog nuo pavardes keičiančio pinigų kaulintojo yra nukentėjusios kelios dešimtys merginų, tačiau kai kurios dėl nedidelės žalos į policiją nesikreipė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.