Sukčiai siaučia: bent penki Vilniaus apskrities gyventojai prarado pinigus

Vilniaus apskrities policija praėjusią parą gavo mažiausiai penkis pareiškimus dėl sukčių padarytos žalos.

Sukčiai apgavo penkis Vilniaus apskrities gyventojus.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Sukčiai apgavo penkis Vilniaus apskrities gyventojus.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2022, 9:11 AM, atnaujinta Dec 22, 2022, 9:16 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, gruodžio 21 d. Vilniaus apskrities VPK gautas moters (gimusi 1957 m.) pareiškimas, kad nuo lapkričio 27 d. iki iki gruodžio 12 d. Vilniuje, Gerviškių g., asmuo, su kuriuo ji susirašinėjo internete, apgaule iš jos išviliojo 5 500 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą pačią dieną Vilniaus apskrities VPK gautas moters (gimusi 1935 m.) pareiškimas, kad gruodžio 19 d. apie 14 val. 30 min. Ukmergės r., Ukmergėje, Gedimino g., nepažįstami asmenys, paskambinę telefonu, apgaule išviliojo 2 000 eurų, kuriuos ji atidavė jų pasiimti atėjusiam nepažįstamam vyrui.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Taip pat gruodžio 21 d. Vilniaus apskrities VPK gautas vyro (gim. 1953 m.) pareiškimas, kad gruodžio 20 d. apie 14 val. 30 min. Vilniuje, Gerovės g., nepažįstami asmenys, paskambinę telefonu, apgaule išviliojo elektroninės bankininkystės duomenis ir iš jo banko sąskaitos pasisavino 4 250 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie 9 val. 50 min. Švenčionių r., Švenčionėliuose, Aušros g., nepažįstami asmenys, paskambinę telefonu, iš vyro (gim. 1970 m.) apgaule išviliojo elektroninės bankininkystės duomenis ir iš banko sąskaitos pasisavino 1 470 eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie 14 val. 06 min. Ukmergės r., Ukmergėje., Maironio g., nepažįstami asmenys, paskambinę telefonu, iš moters (gimusi 1938 m.) apgaule išviliojo 8 000 eurų, kuriuos ji atidavė jų pasiimti atėjusiam nepažįstamam vyrui.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.