Iš Sakartvelo atvykusią erotinio masažo teikėją apiplėšęs šiaulietis keliaus už grotų

Svetimais pinigais susigundęs šiaulietis 24 metų Edvinas Šelaganovas turės pakankamai laiko savo poelgiams apmąstyti.

 Į Šiaulius iš Sakartvelo teikti erotinio masažo paslaugas atvykusios moterys tapo plėšikų taikiniu. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
 Į Šiaulius iš Sakartvelo teikti erotinio masažo paslaugas atvykusios moterys tapo plėšikų taikiniu. <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2023, 11:31 AM

Kaltu dėl erotinį masažą teikusios užsienietės apiplėšimo pripažintam E.Šelaganovui Šiaulių apylinkės teismas skyrė dvejus metus nelaisvės.

Kadangi teismas šią bausmę subendrino su anksčiau už kitą nusikaltimą paskirta ir dar neatlikta bausme E.Šelaganovui pataisos namuose teks praleisti dvejus metus ir du mėnesius.

Šis nuosprendis jaunam šiauliečiui – jau penktas. Prieš tai E.Šelaganovas jau buvo teistas už neteisėtą disponavimą kvaišalais, sukčiavimą, fizinio skausmo sukėlimą bei turto sugadinimą.

Erotinio masažo paslaugas teikusią kartvelę E.Šelaganovas apiplėšė praėjus vos penkioms dienoms po jam už kitą nusikaltimą paskirtos arešto bausmės atlikimo.

Į butą įsibrovė kaukėta trijulė

Iš Sakartvelo į Šiaulius teikti erotinio masažo paslaugas su drauge atvykusi 39 metų moteris buvo apiplėšta praėjusių metų liepos 13-osios vakare.

Butą Šiaulių miesto centre išsinuomojusios, internetiniame tinklapyje skelbimą „švelni laukia svečių“ patalpinusios ir savo telefoną nurodžiusios užsienietės laukė klientų, todėl suskambus durų skambučiui iškart jas atvėrė.

Moterų nuostabai jos išvydo tris kaukėtus vyrus, kurie puolė į vidų ir, šaukdami: „Money, money“ – ėmė reikalauti pinigų. Vienas įsibrovėlis duris atvėrusiai moteriai trenkė kumščiu į veidą, o kiti sučiupo antrą moterį ir užčiaupė jai burną.

Išsigandusi užsienietė įsibrovėliams padavė turėtus 700 eurų. To plėšikams buvo per maža. Jie pagrobė ir moters mobiliojo ryšio telefoną „Xiomi Redmi 8“ bei pasą.

Išsigandusi, kad neteks ne tik pinigų, bet ir paso, kartvelė ėmė prašyti plėšikų jį grąžinti. Pasą atėmęs įsibrovėlis jį moteriai grąžino tik po to, kai taip padaryti liepė jo bendrininkas.

Įsibrovėlių išgąsdinta kita kartvelė ją laikiusiam užpuolikui rusiškai pasakė turinti 100 eurų. Tačiau rusiškai kalbėti nemokantis plėšikas nesuprato, ką išsigandusi moteris jam sako.

Pagrobę pinigus ir telefoną plėšikai spruko lauk.

Tapo nusikaltimo liudininku

Nelegaliai erotinio masažo paslaugas teikusios užsienietės pačios į policiją nesikreipė.

Tai padarė iš namo laiptinės sprunkančius jaunuolius pamatęs šiaulietis, kuris kaip tik vyko į šį nelegalų erotinio masažo saloną.

Ne tik policijai apie nusikaltimą pranešęs, bet ir jį atskleisti padėjęs vyras sakė, kad įtarimų jam kilo dar važiuojant į saloną taksi automobiliu. Paskambinęs skelbime nuodytu telefono numeriu šiaulietis išgirdo išsigandusios moters riksmą.

Išlipęs iš taksi automobilio, vyras paprašė vairuotojo palaukti.

Vos užėjus į namo laiptinę pro šiaulietį prabėgo trys vaikinai. Paskutinysis bėglys vyrą dar pastūmė.

Su masažo paslaugas siūlančia užsieniete vyrui pasikalbėti nepavyko, moteris užtrenkė duris jam prieš pat nosį. Šiaulietis sakė tik spėjęs pastebėti, kad moteris buvo išsigandusi, o jos akyse tvenkėsi ašaros.

Supratęs, kas įvyko, vyras išbėgo lauk ir paklausė taksisto, kur nubėgo trijulė.

Nusikaltėlį užfiksavo vaizdo kameros

Kai taksistas pasakė, kad vaikinai nuskuodė artimiausio prekybos centro link, šiaulietis bandė vytis bėglius, tačiau jų nepasivijo.

Policijai apie nusikaltimą pranešęs vyras nurodė, kaip buvo apsirengę jam įtarimą sukėlę vaikinai.

Liudininko pasakojimas pareigūnams padėjo surasti vieną įtariamąjį.

Plėšimu įtartą E.Šelaganovą netoli įvykio vietos užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros.

Nusikaltėlį išdavė marškinėliai, kuriuos spėjo įsidėmėti bėglius pasivyti bandęs šiaulietis.

Sulaikytasis pateikė savo versiją

Demaskuotas nusikaltėlis prisipažino apiplėšęs erotinio masažo paslaugas teikusią užsienietę. Tiesa, savo bendrininkų E.Šelaganovas neišdavė, o tvirtino, kad kitų dviejų užpuolikų nepažįsta.

Sulaikytas ir į areštinę uždarytas E.Šelaganovas tyrėjams pateikė savo versiją. Šiaulietis tvirtino, kad tądien prie jo priėję vyrai pasiūlė užsidirbti.

Vienas nepažįstamasis neva paaiškino, kad reikės tik paskambinti į erotinio masažo saloną ir suderinti pasimatymo laiką.

Paskambinęs nurodytu telefono numeriu E.Šelaganomas sužinojo salono adresą ir namo laiptinės durų kodą.

Dalį grobio išleido telefonui

Pasak sulaikytojo, atvykus prie salono nepažįstamieji jam davė kaukę, jas buvo užsidėję ir patys.

Įsibrovus į butą E.Šelaganovas neva stebėjo, kad niekas neužeitų, o kiti du įsibrovėliai iš bute užtiktų moterų reikalavo pinigų.

Pasak įtariamojo, viskas truko gal tik kelias minutes, o po to visi išbėgo lauk. Nubėgusi prie prekybos centro trijulė išsiskirstė.

Už pagalbą apiplėšiant užsienietę E.Šelaganovas sakė gavęs 200 eurų.

Pusę jų šiaulietis greitai išleido, o už kitą pusę iš nepažįstamo asmens nusipirko mobiliojo ryšio telefoną.

Kartvelės Šiauliuose neužsibuvo

Nuo plėšikų nukentėjusi kartvelė pareigūnams nurodė, kad įsibrovėlių grobiu tapo jos į Lietuvą atsivežti 700 eurų ir 150 eurų vertės mobiliojo ryšio telefonas. Užsidirbti iš erotinio masažo užsienietė Šiauliuose sakė dar nespėjusi.

Dėl apiplėšimo šoką patyrusios kartvelės Šiauliuose ilgai neužsibuvo ir išvyko nelaukdamos ikiteisminio tyrimo pabaigos.

Nesuradę kitų dviejų įtariamųjų pareigūnai bylą E.Šelaganovo atžvilgiu išskyrė į atskirą ir, baigę ikiteisminį tyrimą, perdavė ją į teismą.

Teisme E.Šelaganovas pakartojo tą pačią versiją, kurią ją buvo pasakojęs tyrėjams.

Apkaltinamąjį nuosprendį priėmęs teisėjas nusprendė ne tik pasiųsti E.Šelaganovą už grotų, bet ir konfiskuoti jo mobiliojo ryšio telefoną, kurį kaltinamasis nusipirko už pagrobtus pinigus.

Šis Šiaulių apylinkės teismo nuosprendis dar gali būti apskųstas Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.