Svarų sterlingų klastotes turėjęs vyras Vilniuje išsidavė pirkdamas kompiuterį

Vilniaus policija sučiupo vyrą, kurio pilnos kišenės buvo prikimštos padirbtais svarais strelingų. Vyras išsidavė jais pabandęs atsiskaityti su vilniečiu už parduodamą kompiuterį.

 Vilniuje sulaikytas vyras (gim. 1990 m.), pas kurį rasta ir paimta 106 vnt. padirbtų 20-ies Didžiosios Britanijos svarų sterlingų kupiūrų.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Vilniuje sulaikytas vyras (gim. 1990 m.), pas kurį rasta ir paimta 106 vnt. padirbtų 20-ies Didžiosios Britanijos svarų sterlingų kupiūrų.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-03 09:03, atnaujinta 2023-01-03 09:22

Kaip pranešė Policijos departamentas, sausio 2 d. apie 20 val. 40 min. Vilniuje, S.Fino g., namo kieme, sulaikytas vyras (gim. 1990 m.), pas kurį rasta ir paimta 106 vnt. 20-ies Didžiosios Britanijos svarų sterlingų nominalo padirbtų kupiūrų.

Įtariamasis įkliuvo po vieno vilniečio skambučio. Pareigūnams paskambinęs vyras sakė, kad už 1 300 eurų norėjo parduoti kompiuterį. Atsiradus pirkėjui, vyrai sutarė susitikti Giedraičių gatvėje.

Pirkti kompiuterio atvyko dviese. Apžiūrėję prekę, pirkėjai pasakė, kad ją ims, tik norėtų atsiskaityti svarais.

Vos pamatęs valiutą, kuria bandyta atsiskaityti už pirkinį, pardavėjas įtarė, kad pinigai gali būti padirbti. Tą ir pasakė pirkėjams. Šie iš kartu spruko, o kompiuterio pardavėjas apie įvykį informavo pareigūnus.

Atskubėję policijos patruliai įtariamąjį su padirbtais pinigais sučiupo netoliese esančioje S.Fino g. Jis uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl netikrų pinigų laikymo ar realizavimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas gamino netikrus ar klastojo tikrus Lietuvos ar kitos valstybės apyvartoje esančius ar oficialiai patvirtintus, bet į apyvartą dar neišleistus pinigus arba vertybinius popierius arba įgijo, importavo, eksportavo, gabeno, laikė ar realizavo netikrus arba suklastotus Lietuvos ar kitos valstybės apyvartoje esančius ar oficialiai patvirtintus, bet į apyvartą dar neišleistus pinigus arba vertybinius popierius, arba gamino, įgijo, laikė ar realizavo įrangą, programinę įrangą, elektroninius duomenis ar kitokias priemones, įskaitant bet kokias apsaugos priemones ar specialiąsias medžiagas, tiesiogiai skirtas ar pritaikytas netikriems pinigams ar vertybiniams popieriams gaminti ar tikriems pinigams ar vertybiniams popieriams klastoti, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.