Išgirdusi, kad bus paimtas vaikas, girta vilnietė sužalojo policininką

Vilniaus policija aiškinasi incidentą, kuomet pasipriešinusi pareigūnams Vilniuje girta moteris sužalojo pareigūną.

  Girta moteris Vilniuje sužalojo pareigūną.<br>Lrytas.lt fotokoliažas
  Girta moteris Vilniuje sužalojo pareigūną.<br>Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-04 09:19, atnaujinta 2023-01-04 09:35

Kaip pranešė Policijos departamentas, sausio 4 d. apie 0 val. 05 min. Vilniuje, J.Basanavičiaus g., policijos pareigūnams atvykus į iškvietimą dėl konflikto šeimoje, girta (2,97 prom.) moteris (gimusi 1995 m.) aktyviais veiksmais priešinosi Vilniaus apskrities VPK pareigūnui (gim. 2000 m.) sukeldama jam fizinį skausmą.

Pirminiais duomenimis, pareigūnus apie 22 val. 24 min. dėl konflikto kvietė moters motina (gimusi 1970 m.). Ji pasakojo, kad dukra jau senai turi priklausomybę nuo alkoholio, kurį laiką gydėsi, tačiau dabar su pranešėjos žentu vėl yra girta. Namuose yra mažas vaikas, jam tai nesaugi aplinka.

Moteris pasakojo, kad kilus konfliktui, žentas ją išvarė iš namų, tad pareigūnus ji pasitiko lauke prie namo.

Paaiškėjus, kad bute yra vaikas, į įvykio vietą buvo iškviesti ir vaiko teisių specialistai. Tačiau policijos pareigūnams su vaiko teisių specialistais pabandžius užeiti į butą, durų jiems niekas neatidarė.

Po kurį laiką trukusių derybų bute buvusių žmonių taip ir nepavykus įkalbinti atidaryti duris, buvo iškviesti ugniagesiai. Ir tik jiems užkūrus diskinį pjūklą, bute buvusi moteris atidarė duris.

Įtarimams, kad namuose vaikui (gim. 2021 m.) gali būti nesaugu, vaiko teisių specialistai jo motinai pranešė, kad berniukas bus paimtas. Tačiau vaiko motina kategoriškai nesutiko, įvyko susitumdymas, per jį ir buvo sužalotas pareigūnas, kuris vėliau nuvyko į ligoninę.

Pasipriešinusi moteris buvo sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

Tuo tarpu vaikas perduotas pareigūnus iškvietusiai blaiviai močiutei.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.