Jungtinėje Karalystėje sulaikytas bėglys iš Lietuvos: prireikė septynių pareigūnų ekipažų ir būrio ginkluotų policininkų

Tarptautinės operacijos metu pareigūnams pavyko sulaikyti nuo teisėsaugos ilgus metus besislapstantį bėglį iš Lietuvos. Vyras buvo ieškomas nuo 2014 metų, jį sulaikant dalyvavo 7 policijos ekipažai ir būrys ginkluotų policininkų, „Facebook“ rašė Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje Linas Pernavas.

Jungtinėje Karalystėje sulaikytas bėglys iš Lietuvos.<br>Facebook/L.Pernavo nuotr.
Jungtinėje Karalystėje sulaikytas bėglys iš Lietuvos.<br>Facebook/L.Pernavo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-14 15:39, atnaujinta 2023-01-14 15:40

Sugautas bėglys nuo 2014 metų pareigūnų buvo ieškomas dėl sunkaus nusikaltimo – išžaginimo. Už tai jam grėsė ilgi metai už grotų.

„Šią savaitę buvo sulaikytas asmuo, kuris slapstėsi nuo Lietuvos policijos. Jis buvo ieškomas nuo 2014 m. už tai, kad būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, veikdamas bendrininkų grupėje, panaudodamas fizinį smurtą išžagino merginą. Jam grėsė įkalinimas iki 10 metų“, – rašė L.Pernavas.

Nors ieškomas vyras bandė apsukriai slapstytis nuo policijos, tačiau lemtinga klaida pareigūnams bėglį padėjo sučiupti, teigia L.Pernavas.

Jis darė viską, kad nebūtų susektas ir sulaikytas: naudojo suklastotas/svetimas ID korteles, naudojosi net keturiais, svetimų asmenų vardu registruotais automobiliais, dažnai keitė telefono korteles ir dar daug visko. Bet tai jam nepadėjo! Nepadėjo, nes klysta visi, net ir tokie asmenys, kaip šis, o mes „klaidas“ tuoj pat išnaudojame“, – „Facebook“ dalinasi Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje.

Taip pat L.Pernavas įrašė pridūrė, jog bėgliui sugauti prireikė didelių pareigūnų pajėgų. Vyro automobilį užblokavo net septyni policijos ekipažai.

„Nuo Lietuvos policija galima slapstytis kiek tik nori, bet vieną dieną į tavo duris pasibels ar, kaip paskutiniu atveju buvo, tavo automobilį užblokuos septyni policijos ekipažai ir būrys ginkluotų policininkų. Tuomet teks prisiminti viską, ką buvai padaręs ir aišku, už tai teks atsakyti“, – teigia L.Pernavas.

Kol kas sulaikytojo bėglio tapatybė nėra atskleista.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.