Pasieniečiai iš Nemuno ištraukė automobilio padangą su rūkalais

Druskininkų pasieniečiai eilinį kartą baltarusių kontrabandininkams sutrukdė partneriams Lietuvoje atplukdyti cigarečių krovinį.

Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr./lrytas.lt koliažas.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr./lrytas.lt koliažas.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-01-17 18:13

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), pirmadienio vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai per sienos stebėjimo sistemą ties Druskininkų savivaldybės Švendubrės kaimu pastebėjo Nemunu plaukiantį įtartiną objektą. Valstybės siena su Baltarusija šioje vietoje eina upės viduriu.

Kurorto pasieniečiai Nemunu į Lietuvą įplaukusį objektą „sužvejojo“ priplaukę tarnybine motorine valtimi.

Paaiškėjo, jog tai automobilio padangos kamera, kuri prieš paleidžiant į vandenį buvo prapjauta, prikimšta cigarečių, į ją įdėtas GPS siųstuvas ir užklijuota.

Šį sykį iš kaimyninės šalies plukdytas 1 040 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Winston Blue“ su Baltarusijos akcizo ženklais krovinys buvo maskuotas ne ledo lytimi. „Plaustas“ buvo apvyniotas audiniu, maskuotas purvu ir žolėmis bei ant krovinio pritvirtintas jo lokacijai sekti naudojamas antrasis GPS siųstuvas bei nuotolinis durų skambutis. Taip kontrabandininkai apsidraudžia nuo atvejų, jei GPS rodytų siuntos buvimo vietą su paklaida arba apskritai nustotų veikti. Tuomet gelbėti turėtų skambutis. Šį kartą – nepagelbėjo.

Atšilus orams keičiasi ir tokių nelegalių krovinių maskavimas. Jie apkraunami nendrėmis, kitais augalais, lapais, slepiami sunkiau pasiekiamose pakrantės vietovėse.

Šaltuoju metų laiku kontrabandininkai renkasi nekart išbandytą metodą – rūkalų plaustus bandoma užmaskuoti ir padaryti panašiais į plaukiančias ledo lytis. Jie apvyniojami balta polietileno plėvele arba medicinine marle, apkraunami sušalusiu sniegu, ledu bei purvu, o plūdrumui reguliuoti parenkamos įvairios statybinės medžiagos – plytos, betoniniai blokeliai, šaligatvio trinkelės ir pan.

Cigaretės laikinai saugomas Druskininkų pasienio užkardoje. Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.