Šiauliuose plėšikai iš lombardo pavogtu grobiu džiaugėsi neilgai – įkliuvo pareigūnams nė nepraėjus valandai Pas vieną sulaikytą įtariamąjį rasta ir kvaišalų

Pirmadienio vakarą Šiauliuose buvo apiplėštas miesto centre, prie judrios gatvės įsikūręs lombardas. Grobiu nusikaltėliai džiaugėsi neilgai – policija juos sučiupo nepraėjus nė valandai po ginkluoto apiplėšimo.

 Prie judrios gatvės įsikūręs lombardas tapo plėšikų taikiniu.<br> R.Vitkaus nuotr.
 Prie judrios gatvės įsikūręs lombardas tapo plėšikų taikiniu.<br> R.Vitkaus nuotr.
Šiauliuose pareigūnams įkliuvo lombardą apiplėšę vyrai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Šiauliuose pareigūnams įkliuvo lombardą apiplėšę vyrai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 17, 2023, 9:12 AM, atnaujinta Jan 17, 2023, 12:38 PM

Apie Šiauliuose, Tilžės gatvėje, netoli prekybos ir pramogų centro „Saulės miestas“ esančiame lombarde įvykdytą nusikaltimą policijai buvo pranešta 20 val. 24 min.

Į vakare dar dirbusį lombardą 20 val. 10 min. užėję du vyrai čia dirbusiai 19 metų kasininkei pagrasino ginklu ir iš kasos aparato pagrobė 4 tūkstančius 800 eurų, o iš prekystalių – aukso dirbinius ir mobilaus ryšio telefonus.

Gavus pranešimą apie ginkluotą apiplėšimą nusikaltėlių paieškai buvo mestos gausios policijos pareigūnų pajėgos. Operatyviai dirbusių policininkų dėka pavyko greitai sučiupti įtariamuosius.

Nepraėjus nė pusvalandžiui po pranešimo apie lombardo apiplėšimą, 20 val. 50 min., policininkai Šiauliuose, Vytauto gatvės kieme, sustabdė automobilį „Volkswagen Passat“ ir sulaikė jį vairavusį 23 metų jaunuolį bei kartu važiavusį 29 metų vyrą.

Automobilyje buvo rastas revolveris bei iš lombardo pagrobti daiktai. Automobilio vairuotojas ir keleivis buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo. Lombardui padaryti nuostoliai dar tikslinami.

Atliekant sulaikyto 29 metų įtarimojo apžiūrą jo striukės kišenėje buvo rastas polietileninis maišelis su augalinės kilmės, įtariama, narkotine medžiaga – marihuana, maišelis su baltos spalvos sintetinės kilmės biria, įtariama, narkotine medžiaga – kokainu, du maišeliai su sintetinės kilmės mėlynos spalvos tabletėmis, kurios, įtariama, taip pat yra narkotinė medžiaga.

Po šios apžiūros pareigūnai pradėjo ir ikiteisminį tyrimą dėl disponavimo kvaišalais.

Pareigūnai aiškinsis, ar lombardą nusikaltėliai apiplėšė nebūdami apsvaigę nuo kvaišalų. Tai paaiškės gavus atliktų tyrimų rezultatus.

Ekspertams perduotas ir įtariamųjų automobilyje rastas ginklas. Specialistai turės nustatyti, ar tai – šaunamasis ginklas. Nuo ekspertų išvadų priklausys ir įtariamiesiems gresiančios bausmės dydis.

Už plėšimą, įvykdytą įsibrovus į patalpą arba panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Už plėšimą, įvykdytą panaudojus šaunamąjį ginklą jau baudžiamas laisvės atėmimu nuo dvejų iki dešimties metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth