Įspėja: už draudžiamą simboliką „Facebook“ gali tekti sumokėti 700 eurų baudą

Policijos virtualus patrulis įspėja, jog žmonės talpinamuose nuotraukose „Facebook“, naudodami rėmelius su draudžiama simbolika, gali gauti nemenką baudą.

Už draudžiamos simbolikos panaudojimą „Facebook“ nuotraukose gali grėsti nemenkos baudos.<br>Facebook/Policijos virtualaus patrulio nuotr./lrytas.lt koliūažas.
Už draudžiamos simbolikos panaudojimą „Facebook“ nuotraukose gali grėsti nemenkos baudos.<br>Facebook/Policijos virtualaus patrulio nuotr./lrytas.lt koliūažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-18 14:32, atnaujinta 2023-01-18 14:47

Kaip trečiadienio rytą „Facebook“ rašė Policijos virtualus patrulis, socialiniame tinkle pastebima, kad kai kurie vartotojai ant savo talpinamų nuotraukų naudoja draudžiamą simboliką.

„Be atvangos stebint el. erdvę atkreipėme dėmesį, kad kai kurie facebook vartotojai ant savo profilio nuotraukų vis dar užsidėję rėmelius su draudžiamais simboliais“, – rašo Policijos virtualus patrulis.

Dėl šios priežasties policija primena, jog tam tikri simboliai yra ne tik nepriimtini, bet ir draudžiami. Tam tikros simbolikos panaudojimas „Facebook“ nuotraukose vartotojams gali užtraukti nemenkas baudas.

„Šie rėmeliai galbūt buvo priimtini prieš kokius 40 metų ar daugiau, (žinoma jeigu tuo metu būtų egzistavęs facebook ) tačiau šiuo metu jie ne tik, kad nepriimtini, bet dar ir draudžiami. Tokių rėmelių naudojimas gali užtraukti baudą siekiančią net 700 eurų. Tad gerai pagalvokit ar verta laikyti tokius rėmelius ant savo profilio nuotraukų“, – teigiama pranešime.

Kaip numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnyje, nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, vėliavų, ženklų ar uniformų, kurių sudedamoji dalis yra nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliava ar herbas, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolių ar uniformų, nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, nacistinės svastikos, nacistinio SS ženklo, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų ar SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdų, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių, kuriuos šie režimai naudojo ar naudoja jų įvykdytai ar vykdomai karinei agresijai, vykdomiems ar įvykdytiems nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams propaguoti, platinimas, naudojimas susirinkimuose, viešosiose vietose arba kitoks viešas demonstravimas, taip pat nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himno viešas atlikimas užtraukia baudą asmenims nuo 300 iki 700 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo šešių šimtų iki vieno tūkstančio dviejų šimtų eurų.

Padarius nusižengimą pakartotinai, yra užsitraukiama baudą nuo 500 iki 900 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 800 iki 1500 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.