Į teismą siunčiami vyras ir moteris, kaltinami vaikų verbavimu prostitucijai

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai, baigę tyrimą kaltinamuoju aktu, teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 36-erių metų Skuodo rajono gyventoja ir 62-iejų metų Šakiuose gyvenantis vyras kaltinami prekyba žmonėmis ir pelnymusi iš kito asmens prostitucijos. Moteriai kaltinimai taip pat pareikšti ir dėl vaiko pardavimo prostitucijai.

Į teismą siunčiami vyras ir moteris.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Į teismą siunčiami vyras ir moteris.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 2:56 PM, atnaujinta Jan 23, 2023, 3:01 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, tyrimo duomenimis, Skuodo rajone gyvenanti moteris galimai verbavo jaunas merginas prostitucijai. Manoma, kad merginų seksualinėms paslaugoms teikti moteris ieškojo antrojo šios bylos kaltinamojo prašymu. Įtariama, kad ji, pasinaudojusi trijų merginų pažeidžiamumu dėl jų jauno amžiaus bei sunkios materialinės padėties, siūlė joms užsidirbti teikiant minėtas paslaugas. Turimais duomenimis, kaltinamoji nukentėjusioms, iš kurių viena tuo metu buvo nepilnametė, žadėjo suderinti susitikimus su jos pažįstamu vyru bei nuvežti jas į reikiamą vietą.

Skuodo rajono gyventoja prisipažino padariusi baudžiamojo įstatymo numatytą veiką. Antrasis bylos kaltinamasis kaltės nepripažino.

Už vaiko verbavimą prostitucijai Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 12 metų, už prekybą žmonėmis – nuo 2 iki 10 metų nelaisvės, už pelnymąsi iš kito asmens prostitucijos – baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.