Vilniaus prokuroras Rytis Ivanauskas apklaustas dėl įtariamo smurto prieš sutuoktinę Konfliktas vyko daugiabučio laiptinėje

Vilniuje sulaikytas ir apklaustas prokuroras Rytis Ivanauskas, įtariamas smurtu prieš sutuoktinę. Policija praneša, kad prokuroras apklaustas po konflikto daugiabučio laiptinėje.

 Vilniaus prokuroras įtariamas smurtu prieš žmoną.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Vilniaus prokuroras įtariamas smurtu prieš žmoną.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-29 09:14, atnaujinta 2023-01-29 12:01

Kaip pranešė Policijos departamentas, sausio 28 d. apie 18 val. Vilniuje, Minties g., laiptinėje, konflikto metu, Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras (gim. 1982 m.) smurtavo prieš sutuoktinę (gimusi 1983 m.).

Gavę pranešimą apie galimą smurtą, policijos pareigūnai prokurorą sulaikė. Jis buvo blaivus.

Įtariamasis po apklausos paleistas.

Sekmadienio ryta Generalinė prokuratūra pranešė, kad siekiant nustatyti visas faktines galimai padarytos nusikalstamos veikos aplinkybes, generalinė prokurorė Nida Grunskienė šeštadienį vakare pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Pasak pranešimo, tyrimas pradėtas dėl Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroro Ryčio Ivanausko veiksmų.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas policijai gavus prokuroro sutuoktinės pareiškimą, kad šeštadienį apie 18 val. Vilniuje žodinio konflikto metu daugiabučio namo laiptinėje ji buvo kelis kartus pastumta ir tuo jai buvo sukeltas fizinis skausmas.

Dėl šio įvykio taip pat bus atliekamas ir tarnybinis patikrinimas.

„Apie ikiteisminio tyrimo rezultatus bus pranešta jį užbaigus“, – žada prokuratūra.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė savo artimajam giminaičiui ar šeimos nariui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.