Vilniuje iš mokyklos prireikė evakuoti mokinius: viduje rasti savadarbiai sprogmenys

Antradienio rytą vienoje sostinės mokyklų buvo įvestas planas „Skydas“. Patalpose rasti įtartini buteliai su biria medžiaga.

Vilniaus mokykloje rasti savadarbiai sprogmenys.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniaus mokykloje rasti savadarbiai sprogmenys.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2023, 1:33 PM, atnaujinta Jan 31, 2023, 3:03 PM

Apie 10 val. 16 min. Vilniuje, Justiniškių gatvėje, Levo Karsavino mokyklos laiptinėje, buvo aptikti 3 plastikiniai buteliai su neaiškios kilmės biria medžiaga.

Kaip naujienų portalas lrytas.lt sužinojo Vilniaus apskrities VPK, incidento metu viena iš plastikinių talpų susprogo.

Maždaug 10 val. 35 min. įvykio vietoje buvo įvestas planas „Skydas“. Iš mokyklos teko evakuoti mokinius ir darbuotojus.

Vilniaus apskrities VPK pranešė, kad, pirminės apžiūros metu nustatyta, jog rastos plastikinės talpos – savadarbis „sprogmuo“. Plastikiniame butelyje buvo sumaišyta buitinė chemija su folijos ritinėliu viduje, kuriuos sujudinus įvyksta cheminė reakcija.

Įvertinus situaciją ir apžiūrėjus patalpas apie 11 val. 55 min. planas „Skydas“ buvo atšauktas. Incidento metu žmonės nenukentėjo.

Pirminė versija, anot pareigūnų, buvo norima atšaukti šiandien mokykloje turėjusią vykti ketvirtokų įskaitą – žinių patikrinimą.

Įtariamą jaunuolį, įėjusi ne pro pagrindinį mokyklos įėjimą ir padėjusį plastikinius butelius, užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros. Įtariamasis šiuo metu – ieškomas.

Mokykla jokių grasinimų pranešimų apie galimą įvykti incidentą negavo.

Kaip vėliau pranešė Vilniaus miesto savivaldybė, mokyklos evakuacija įvyko sklandžiai.

„Tai rodo, kad reguliariai vykdomos pratybos yra naudingos ir mokykla buvo tinkamai pasiruošusi reaguoti į panašias situacijas.

Viena iš talpų sprogo, nukentėjusių žmonių ar apgadinto turto nėra. Mokykla jokių grasinimų šiandien gavusi nebuvo. Šiuo metu planas „Skydas“ jau yra atšauktas, pamokos vyksta toliau“, – rašė savivaldybės atstovai.

Dėl šio incidento savivaldybė šiandien raštu kreipėsi į visas mokyklas, kad būtų peržiūrėtos įėjimo kontrolės procedūros.

„Trečiadienį bus organizuojamas susitikimas su mokyklų vadovais, kuriame rekomenduosime mokykloms rakinti duris pamokų metu ir registruoti įeinančius svečius, taip pat pasikartoti evakuacijos planus“, – teigiama VMS komentare.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką ir turto sunaikinimo ar sugadinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.