Savo pareigas netinkamai vykdęs gydytojas nuteistas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo

Marijampolės apylinkės teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo „Marijampolės ligoninė“ vidaus ligų gydytojas G.K. nuteistas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Dėl neatsargaus gyvybės atėmimo gydytojui skirtas laisvės atėmimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Dėl neatsargaus gyvybės atėmimo gydytojui skirtas laisvės atėmimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2023, 9:47 AM

Lietuvos Respublikos prokuratūra praneša, kad ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausioji prokurorė Auksė Lipkevičienė. Tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai.

Bylos duomenimis, 2018 metų vasario 15–16 dienomis budėdamas ligoninėje, gydytojas G.K. netinkamai vykdė savo pareigas, dėl jo aplaidumo ir neatliktų tiesioginių pareigų mirė pacientė. Minėtas gydytojas, turėdamas gydyti ligonę pagal jos nusiskundimus, ligos anamnezę ir kitos gydytojos nustatytą diagnozę, moters objektyviai neištyrė dėl galimų ligų, neįvertino laboratorinių ir instrumentinių tyrimų rezultatų, į pacientės ligos istoriją neįrašė būtinų duomenų bei atlikto rentgenologinio tyrimo rezultatų.

Pacientei nenustačius tinkamos diagnozės, nepaskyrus budinčio gydytojo stebėjimo ir laiku nepritaikius tinkamo šios ligos gydymo, pacientė ligoninėje mirė.

Kaltinamasis G.K. savo kaltės nepripažino, tačiau teismą įtikino ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma, buvo rodytas priežastinis ryšys tarp nusikalstamai aplaidžių gydytojo veiksmų ir pacientės mirties.

Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmų nuosprendžiu G.K. pripažintas kaltu dėl neatsargaus gyvybės atėmimo (Baudžiamojo kodekso 132 straipsnio 3 dalis). Jam paskirta 5000 eurų bauda ir dveji metai laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams ir šešiems mėnesiams, taip pat atimta teisė dirbti vidaus ligų gydytoju dvejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.