Slapta migrantų kelionė iš Latvijos į Vakarų Europą nutrūko Lietuvoje

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Vokietijos pilietį ir pakistanietį, kurie, įtariama, į Vakarų Europą neteisėtai gabeno du Indijos piliečius. Paaiškėjo, kad pastarieji Latvijoje buvo pasiprašę prieglobsčio, tačiau, nelaukdami sprendimo, iš ten neteisėtai išvyko.

 Automobilis, kuriuo buvo gabenami Indijos piliečiai.<br> VSAT nuotr.
 Automobilis, kuriuo buvo gabenami Indijos piliečiai.<br> VSAT nuotr.
 Automobilis, kuriuo buvo gabenami Indijos piliečiai.<br> VSAT nuotr.
 Automobilis, kuriuo buvo gabenami Indijos piliečiai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 11:25 AM, atnaujinta Feb 3, 2023, 11:28 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, trečiadienio vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Kaunas–Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvažiuojantį automobilį „Mercedes-Benz R280“.

Vokietijoje registruotą transporto priemonę vairavo 43-ejų Vokietijos pilietis. Kartu vyko dar trys asmenys: tvarkingus dokumentus turėjęs 34-erių Pakistano pilietis, turintis leidimą gyventi Vokietijoje, 26-erių moteris bei 30-ties vyras, abu Indijos piliečiai. Šie indai Latvijoje yra pasiprašę prieglobsčio. Pirminiais duomenimis, nesulaukę sprendimo dėl savo prašymų ir neturėdami teisės išvykti iš šalies, migrantai bandė pasprukti į Vakarų Europą

Kalvarijos užkardos pareigūnai ketveriukei kelionės tęsti neleido. Indus vežusį vokietį ir pakistanietį VSAT pareigūnai sulaikė ir laikinai patalpino Kalvarijos pasienio užkardoje. Indai taip pat laikinai įkurdinti Kalvarijos pasienio užkardoje.

Tyrimo metu patikslinus nustatytas aplinkybes, juos planuojama perduoti Latvijos pareigūnams.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Automobilis saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.