Vilniaus gimnazijoje apdegė 14-metis, incidentą aiškintis pradėjo policija

Vilniaus policija aiškinasi incidentą, kuomet Vilniaus gimnazijoje apdegė 14-metis. Jam prireikė medikų. Vaikas paguldytas į ligoninę, tuo tarpu nei mokykla, nei jos steigėja Vilniaus miesto savivaldybė įvykio nekomentuoja.

 Per incidentą Vilniaus mokykloje apdegė 14-metis.<br> Lrytas.lt koliažas
 Per incidentą Vilniaus mokykloje apdegė 14-metis.<br> Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 9:24 AM, atnaujinta Feb 4, 2023, 9:41 AM

Pranešimas apie nelaimę Gabijos progimnazijoje gautas penktadienį gautas apie 8 val. 08 min. Buvo pranešta, kad į mokyklą 14-metis berniukas atsinešė degaus skysčio ir pats apdegė.

Į įvykio vietą atskubėjus policijos pareigūnams ir greitosios pagalbos medikams paaiškėjo, kad berniukas (gim. 2008 m.) apdegė koją ir nugarą. Jam iš tiesų reikėjo medikų pagalbos.

Vaikas išvežtas į ligoninę, tuo tarpu kas įvyko mokykloje, kol kas iki galo ir nėra aišku. Tiek mokykla, tiek ir jos steigėja Vilniaus miesto savivaldybė atsitvėrė tylos siena - mokyklos direktorius Andrius Kniška paprašytas pakomentuoti incidentą pasiūlė kreiptis į savivaldybę.

Savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas į visus klausimus atsakė, kad informacija apie įvykį yra tyrimo medžiaga arba asmens duomenis, tad nieko pasakoti negali.

Tuo tarpu policija penktadienį rinko įvykio medžiagą ir taip pat bandė susigaudyti, kas įvyko. Pareigūnams vaikas prasitarė, kad nelaimė įvyko tuo metu, kai jis norėjo atlikti kažkokį eksperimentą. 

Atvežtas į ligoninę berniukas medikams įvykio aplinkybių nepatikslino, tik sakė, kad apdegė mokykloje.

Šeštadienį policija pranešė, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neatsargaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.