Susiruošė į Švediją apsirūpinęs dokumentų klastotėmis

Vilniaus oro uoste pasieniečiai demaskavo į Stokholmą skrendantį Uzbekistano pilietį, turėjusį suklastotą Lenkijos leidimą gyventi. Maža to, jis buvo apsirūpinęs ir netikru tos pat šalies vairuotojo pažymėjimu. Dėl to užuot keliavęs į Švediją, užsienietis atsidūrė areštinėje.

 Klastotė.<br> VSAT nuotr.
 Klastotė.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2023, 5:13 PM, atnaujinta Feb 6, 2023, 5:16 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienio vakare Vilniaus oro uoste dirbę VSAT pareigūnai tikrino reisu į Švedijos sostinę Stokholmą susiruošusių keleivių dokumentus. Kontrolės metu pasieniečiams įtarimų sukėlė vienas jų, 28-erių Uzbekistano pilietis. Patikrą vykdžiusiam pasieniečiui jis pateikė Uzbekistano pasą ir, įtariama, suklastotą Lenkijos Respublikos leidimą gyventi.

Per apklausą ir dokumentų apžiūrą tarp asmeninių užsieniečio daiktų pasieniečiai aptiko ir suklastotą, įtariama, neva jo vardu Lenkijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Vyras buvo atvesdintas į tarnybines pasieniečių patalpas Vilniaus oro uoste, o vėliau, po pirminės apklausos, atsidūrė areštinėje.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai įstatymas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.