Kretingos r. pareigūnai demaskavo naminukės „fabrikėlį“: rasta įranga ir didelis kiekis raugo

Kretingos rajone pareigūnams įkliuvo vyras su naminuke. Ūkiniame pastate aptikta įranga ir didelis kiekis raugo.

Rastas naminukės gaminimo aparatas.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Rastas naminukės gaminimo aparatas.<br> Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 10:20 AM

Vasario 3 d. apie 18 val. Plungės rajono PK pareigūnai, tikrindami turimą informaciją, apsilankė 1984 m. gimusio vyro sodyboje Kretingos rajone, Tuzų kaime.

Klaipėdos apskrities VPK praneša, kad ūkiniame pastate pareigūnai rado ir paėmė įrangą, kaip įtariama, skirtą naminei degtinei gaminti, apie 450 litrų skysčio, skleidžiančio specifinį naminės degtinės kvapą ir apie 3000 litrų raugo, galimai skirto naminei degtinei gaminti.

1984 m. gimusiam sodybos šeimininkui pareikšti įtarimai dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

Taip pat vasario 1 d. Plungės rajono PK pareigūnai vykdė ir prevencinę priemonę dėl pažeidimų, susijusių su akcizais apmokestintomis prekėmis kontrolės.

Tikrinant rizikos sąraše esančius asmenis, jų namuose iš viso buvo rasti 24 pakeliai kontrabandinių cigarečių.

1982 m. gimusiai moteriai ir dviem 1953 m. gimusiems vyrams surašyti administracinio nusižengimo protokolai dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką.

1979 m. gimusiam vyrui, kurio namuose pareigūnai rado talpą su skysčiu, turinčiu specifinį naminės degtinės kvapą, surašytas protokolas dėl neteisėto stiprių alkoholinių gėrimų, brogos, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) gaminimo, įgijimo, laikymo, gabenimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.