Sostinėje sulaikyta iš Užsieniečių registracijos centro pasišalinusi ketveriukė

Pasieniečiai Vilniuje sulaikė keturis Kamerūno piliečius, kurie, įtariama, savavališkai pasišalino ir nustatytu laiku nesugrįžo į Užsieniečių registracijos centrą (URC) Pabradėje.

 Kamerūno piliečiai sulaikyti Vilniuje.<br> VSAT nuotr.
 Kamerūno piliečiai sulaikyti Vilniuje.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 2:04 PM, atnaujinta Feb 7, 2023, 2:06 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, pirmadienį perpiet VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Migracijos skyriaus pareigūnai, vykdydami neteisėtos migracijos procesų stebėseną ir kontrolę, pagal išankstinę URC informaciją, sostinės Senamiestyje apžiūrėjo vieną namą. Įvykio vietoje pasieniečiai užklupo keturis užsieniečius – 19, 28 ir du 30 metų.

Pasieniečiai vyrų duomenis patikrino migracijos informacinėje sistemoje MIGRIS. Nustatyta, kad užsieniečiai pažeidė jiems skirtas alternatyvias sulaikymo priemones – apgyvendinimą netaikant judėjimo teisės apribojimų ir nustatytu laiku negrįžo į apgyvendinimo vietą.

Ketvertą Kamerūno piliečių VSAT pareigūnai sulaikė ir pristatė į Vilniaus pasienio rinktinę. Ten, vadovaujantis Lietuvos Respublikos įstatymu dėl užsieniečių teisinės padėties, buvo priimtas sprendimas šiuos neteisėtus migrantus ne ilgiau kaip 48 valandoms sulaikyti.

Po penkių valandų bėglių grupė buvo grąžinta į Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?