Prieš metus iš kalėjimo paleistas vyriškis vėl suimtas – teismo dėl plėšimo lauks už grotų

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorų prašymu, plėšimu Nemenčinėje įtariamam 27 metų vyrui paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams. Šis vyriškis anksčiau yra tris kartus teistas ir tik prieš metus baigė atlikti bausmę už labai sunkius nusikaltimus. Atsižvelgiant į tokią jo praeitį ir baiminantis, kad būdamas laisvėje gali daryti naujus nusikaltimus, šį kartą teismo sprendimo už apysunkį nusikaltimą lauks suimtas.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2023, 5:04 PM, atnaujinta Feb 10, 2023, 5:08 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, pirmadienio vakarą Vilniaus rajone apie 20 val. 30 min. vyriškis, turėdamas tikslą pagrobti svetimą turtą, jėga stvėrė kuprinę moteriai nuo peties ir ją pagrobęs pasišalino. Įtariamasis tokiu būdu pagrobė apie 100 eurų vertės turtą, o policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo.

Suimtasis šioje byloje 2013 m. būdamas vos septyniolikos už mažamečio prievartavimą, išžaginimą, nužudymą ir vagystę buvo nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme.

Atliekant bausmę šis vyras teistas dar du kartus už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir nežymų sveikatos sutrikdymą. Atlikęs bausmę iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos išleistas lygiai prieš metus – praėjusių metų vasarį.

Tas, kas panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti arba kitaip atimdamas galimybę nukentėjusiam asmeniui priešintis pagrobė svetimą turtą, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamąjį kodeksą baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.