Šiauliuose rastas negyvas naujagimis: mirties priežastis – prigėrė vandens, motinai pareikšti įtarimai

Šiaulių apygardos prokuratūra informuoja, kad ikiteisminiame tyrime, kuriame tiriamos šių metų sausio 4-osios anksti ryte surasto mirusio naujagimio mirties aplinkybės, buvo gauta specialisto išvada. Specialistai kūdikio kūnelyje sužalojimų nenustatė, bet išsiaiškino, kad prieš 6 dienas gimęs berniukas mirė prigėręs vandens.

Šiauliuose rastas negyvas kūdykis, įtariama, prigėrė vandens.<br>P.Lileikio asociatyvi nuotr.
Šiauliuose rastas negyvas kūdykis, įtariama, prigėrė vandens.<br>P.Lileikio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2023, 10:23 AM, atnaujinta Feb 10, 2023, 1:05 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminiame tyrime pranešimas apie įtarimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 1 ir 3 punktus įteiktas 24-erių kūdikio motinai.

Šiuo metu ikiteisminis tyrimas yra tęsiamas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė. Tyrimą atlieka Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Smurtinių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas padarė nusikaltimą, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalyje, numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Pirminiais duomenimis, negyvą kūdikį ir smarkiai susižalojusią moterį rado namiškiai. Šiaulietė buvo nuvežta į Respublikinę Šiaulių ligoninę, kur jai suteikta būtinoji pagalba. 

Įtarus, kad gali būti sutrikusi psichikos sveikata, moteris buvo nugabenta į Psichiatrijos ligoninę.

Neabejojama, kad įtariamajai bus atlikta teismo medicinos ekspertizė. Gali būti, kad moterį buvo ištikęs pogimdyvinės depresijos sindromas. 

Vienas svarbiausių baudžiamojo proceso principų – nekaltumo prezumpcija – nustato, kad asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas nėra įrodytas įstatymo numatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.