Atskleista dokumento klastotė rusei atims galimybę laisvai keliauti po Europą

Varėnos pasieniečiai sulaikė Rusijoje gimusią moterį, iš Lietuvos išvykstančio automobilio keleivę, VSAT pareigūnams pateikusią, kaip įtariama, suklastotą Rumunijos piliečio asmens tapatybės kortelę.

 Rumuniškos tapatybės kortelės klastotė.<br> VSAT nuotr.
 Rumuniškos tapatybės kortelės klastotė.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2023, 8:25 PM, atnaujinta Feb 13, 2023, 8:27 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, naktį iš šeštadienio į sekmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai kartu su FRONTEX kolega Raigardo pasienio kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos išvykstančius lengvuosius automobilius ir asmenų dokumentus.

Automobiliu „Nissan Qashqai“, registruotu Baltarusijoje, be vairuotojo, vyko keleivė, 42-ejų Rusijoje gimusi moteris. Pasienio tikrinimo metu ji pasieniečiams pateikė neva jos vardu išduotą rumunišką asmens tapatybės kortelę. Kilus abejonių dėl jos tikrumo, šį dokumentą pasieniečiai patikrino detaliai. Įtarimas pasitvirtino: daugelis užfiksuotų požymių skyrėsi nuo tikros Rumunijos piliečio asmens tapatybės kortelės. Tai VSAT pareigūnams leido manyti, jog užsienietė pateikė dokumento klastotę.

Užsienietė pristatyta į Druskininkų pasienio užkardos patalpas. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai įstatymas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.