Joniškio rajono gyventojas bus teisiamas dėl nužudymo

Šiaulių apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl nužudymo, svetimo turto sugadinimo ir sunaikinimo pareikšti 25-erių Joniškio rajono gyventojui.

Kalėjimas.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2023, 9:08 AM, atnaujinta Feb 13, 2023, 9:10 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2021 metų sausio mėnesį Raseinių rajone, tėvui priklausančiame gyvenamajame name, kaltinamasis, būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, įtariama, sudavė mažiausiai 25 smūgius į namus atėjusiam pažįstamam asmeniui. Sužalotas ir bejėgiškos būklės vyras buvo išvilktas ir paliktas gulėti gatvėje, kur kitos dienos ryte policijos pareigūnai jį rado mirtinai sušalusį. Vėliau, kaip manoma, norėdamas paslėpti galimai įvykdytos nusikalstamos veikos pėdsakus, kaltinamasis tyčia padegė gyvenamąjį namą.

Siekiant išsiaiškinti visas nusikalstamos veikos aplinkybes ir nustatyti, ar nėra kaltinamojo atsakomybę naikinančių ar ribojančių sąlygų, buvo atlikta teismo psichiatrijos-psichologijos ekspertizė, tačiau nei šios gautos ekspertizės išvados, nei ekspertų paaiškinimai neišsklaidė abejonių dėl kaltinamojo psichikos būklės.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė J.Tamašauskienė kreipėsi į ikiteisminio tyrimo teisėją, prašydama skirti pakartotinę ambulatorinę teismo kompleksinę psichiatrijos-psichologijos ekspertizę. 2022 metų liepos 8 dienos Šiaulių apylinkės teismo nutartimi skirta ekspertizė, kurią atliko iš skirtingų teismo psichiatrijos skyrių sudaryta ekspertų komisija, parodė, kad kaltinamasis galėjo suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti.

Baudžiamasis kodeksas už bejėgiškos būklės žmogaus nužudymą numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos. Už svetimo turto sugadinimą ar sunaikinimą visuotinai pavojingu būdu gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.