Alytaus kalėjime į pasimatymus su nuteistaisiais moterys atėjo ne tuščiomis – bandė perduoti narkotikus

Lietuvos kalėjimų tarnybos Alytaus kalėjime buvo pradėti du ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, kai atvykę aplankyti įkalintų artimųjų moterys bandė įnešti ir psichoaktyvių medžiagų.

 Narkotikai.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Narkotikai.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Narkotikai.<br> Lietuvos Kalėjimų tarnybos nuotr.
 Narkotikai.<br> Lietuvos Kalėjimų tarnybos nuotr.
 Narkotikai.<br> Lietuvos Kalėjimų tarnybos nuotr.
 Narkotikai.<br> Lietuvos Kalėjimų tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lietuvos kalėjimų tarnyba

Feb 15, 2023, 9:04 AM

Kaip praneša Lietuvos kalėjimų tarnyba, vienu atveju Alytaus kalėjimo Saugumo valdymo skyriaus pareigūnai bendradarbiaudami su Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnais užkardė draudžiamų daiktų ir galimai narkotinių medžiagų patekimą, kai atliko į pasimatymą su giminaičiu atvykusios nuteistosios kratą ir jos metu paėmė, kaip įtariama, narkotines medžiagas bei draudžiamų mobiliojo ryšio priemonių priedus.

Atlikę daugiau kratų – įtariamosios automobilyje ir gyvenamosiose vietose – pareigūnai aptiko dar didesnius kiekius įvairių galimai narkotinių ar psichotropinių medžiagų, taip pat svarstykles skirtas minėtoms medžiagoms sverti ir kanapėms smulkinti skirtą smulkintuvą.

Kitas ikiteisminis tyrimas pradėtas, kuomet Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai tikrindami kriminalinės žvalgybos informaciją užkardė galimų narkotinių medžiagų patekimą į Alytaus kalėjimą. Prevencinio pokalbio metu į trumpalaikį pasimatymą atvykusi nuteistojo žmona prisipažino kūno ertmėse slepianti paketą su rusvos spalvos biria medžiaga.

Ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.