Pernai, vien gindami viešąjį interesą, prokurorai pasiekė, kad valstybei būtų priteista turto už daugiau nei 11 mln. eurų

Sėkmingai gindami viešąjį interesą 2022 m. prokurorai jau įsiteisėjusiais teismų sprendimais pasiekė, kad valstybės ir savivaldybių biudžetams būtų priteistos piniginės lėšos ir vertingas turtas už bendrą daugiau nei 11,2 mln. (11 226 596,99) eurų sumą.

Valstybei priteista turto už daugiau nei 11 mln. eurų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Valstybei priteista turto už daugiau nei 11 mln. eurų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-02-17 13:47

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, generalinė prokuratūra pasiekė, kad, patenkinus prokurorų ieškinį, susijusį su greitųjų testų „COVID-19 EXPRESS“ įsigijimu, Lietuvos valstybės naudai iš privačios bendrovės būtų priteisti per 4,1 mln. (4 142 600) eurų ir, patenkinus prokuroro ieškinį, susijusį su padaryta žala, iš buvusios įmonės „Rubikon apskaitos sistemos“ Vilniaus miesto savivaldybės biudžetui būtų priteista 4,6 mln. (4 646 753) eurų suma.

Apygardų prokuratūros pasiekė, kad vienas iš Ignalinos atominės elektrinės turto pardavimo aukcionų ir su juo susiję sandoriai būtų pripažinti negaliojančiais, o elektrinei iš aukciono laimėtojo būtų priteista beveik 100 tūkst. eurų bei išsaugotas vertingas valstybinės įmonės turtas.

Taip pat valstybei būtų grąžinti žemės sklypai Vilniaus miesto centre ir Klaipėdoje, kurių vertė beveik 1, 230 mln. eurų, bei pripažintos negaliojančiomis paskolų ir nuomos sutartys sudarant valstybinės žemės pirkimo – pardavimo ir dovanojimo sutartis, kas leido valstybės naudai priteisti beveik 595 tūkst. eurų sumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.