Tolimuosius reisus Baltarusijos piliečiui teks ilgam pamiršti: jį pasieniečiai sučiupo su suklastotu vairuotojo pažymėjimu

Lietuvą iš Baltarusijos vykęs automobilio keleivis, Baltarusijos pilietis, Lavoriškių pasieniečiams, be kitų dokumentų, pateikė ir vairuotojo pažymėjimą. VSAT pareigūnai nustatė, kad šis Kazachstano dokumentas, įtariama, – visiška klastotė. Užsienietis buvo sulaikytas.

Klastotė.<br> VSAT nuotr.
Klastotė.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Feb 20, 2023, 12:40 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad ketvirtadienio pavakarę Lavoriškių pasienio kontrolės punkte VSAT pareigūnai tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą automobiliu „Ford Mondeo“ baltarusiškais registracijos numeriais vykusių asmenų dokumentus. Vairuotojo dokumentai buvo nepriekaištingi. Kartu vykęs keleivis, 40-ies Baltarusijos pilietis, turintis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, turėjo taip pat tvarkingus asmens tapatybės dokumentus. Pasieniečiai šio vyro pasiteiravo, kokiu tikslu važiuoja į Lietuvą. Norėdami įsitikinti, ar jis tikrai yra tolimųjų reisų vairuotojas, VSAT pareigūnai paprašė parodyti savo vairuotojo pažymėjimą.

Baltarusis VSAT pareigūnams pateikė jo vardu neva Kazachstane išduotą vairuotojo pažymėjimą. Šis dokumentas Lavoriškių pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų.

Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Keleivį pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo klastote Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai baltarusiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio