Su padirbtais dokumentais siras ir moldavas netoli nuvažiavo

Savaitgalį Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė sirą ir moldavą. Jie dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnus bandė apgauti, įtariama, suklastotais vairuotojo pažymėjimais.

 Vairuotojo pažymėjimo klastotė.<br> VSAT nuotr.
 Vairuotojo pažymėjimo klastotė.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Feb 21, 2023, 11:34 AM, atnaujinta Feb 21, 2023, 11:37 AM

Šeštadienį po pietų VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Lazdijų rajono Akmenių kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvažiuojantį automobilį „Honda Accord“. Suomijoje registruotą transporto priemonę vairavo 42-ejų Sirijos pilietis, turintis leidimą gyventi Suomijoje. Transporto priemonės dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau jo vardu neva gimtinėje išduotas vairuotojo pažymėjimas pasieniečiams iškart pasirodė įtartinas. Tokių mėgėjiškų, itin prastos kokybės, kreivų falsifikatų nedažnai tenka matyti.

Daug padirbtų dokumentų mačiusiems VSAT pareigūnams užteko keliolikos minučių nuspręsti, jog tai – nevykusi klastotė. Pasieniečiai nustatė, kad pagamintas jis ne pagal vertybinių popierių gamybos reikalavimus, atspausdintas rašaliniu spausdintuvu, imituoti kai kurie jo elementai. Visa tai leido manyti, kad šis dokumentas – padirbtas.

VSAT pareigūnai sirą sulaikė ir uždarė į areštinę.

Dar vieną įtartiną vairuotojo pažymėjimą Kalvarijos pasieniečiai išaiškino sekmadienį priešpiet, kuomet minėtoje vietovėje tikrino automobilį „Opel Vectra“ lenkiškais numeriais ir jo vairuotoją. Lenkijos link vykęs 41-erių Moldovos pilietis, be kitų dokumentų, pateikė ir savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

Pasieniečiai nustatė, kad greičiausiai jis – netikras.

Kartu su moldavu vykusio Lenkijos piliečio dokumentai buvo tvarkingi.

Po apklausos Moldovos pilietis uždarytas į areštinę, jo opelis perduotas kartu vykusiam lenkui, kuris turėjo teisę vairuoti transporto priemonę.

VSAT pareigūnai nustatė, kad ir siras, ir moldavas į Lietuvą atvyko iš Latvijos, kurios pasienyje nuolatiniai pasienio tikrinimai nėra atliekami.

Abiem atvejais VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėjo ikiteisminius tyrimus. Netikrus dokumentus pateikusiems vairuotojams gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Ikiteisminius tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.