Pasieniečiams įkliuvo du kauniečiai su rūkalų kontrabanda: vienas jų – gerai žinomas pareigūnams

Kauno rajone pasieniečiai sulaikė du kauniečius, kurie automobiliu „Mazda 6“ gabeno 2 000 pakelių kontrabandinių cigarečių, o kitame laikė dar 500.

Kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

2023-02-23 19:35

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), paaiškėjo, kad vienas iš sulaikytųjų nuolat pakliūva į teisėsaugos akiratį ne tik neteisėtai gabendamas akcizines prekes, bet ir dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Pasirodo, ir šį kartą automobilį jis vairavo neturėdamas tam teisės.

Antradienio vakare Kauno rajone, ties Pajiesio kaimu kelyje Kaunas–Prienai–Alytus, VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei Kauno policijos pareigūnai patikrinti sustabdė Kauno link važiavusį automobilį „Mazda 6“. Prie Lietuvoje registruotos transporto priemonės vairo sėdėjo 35-erių metų kaunietis, kartu vyko ir 47-erių metų to paties miesto gyventojas.

Apžiūrėdami automobilį VSAT pareigūnai aptiko 2 000 pakelių cigarečių „Fest“ bei „NZ Safari“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tikrinant vyro dokumentus paaiškėjo, kad jis vairavo automobilį neturėdamas tam teisės. Už tokį nusižengimą jį nubaudė policijos pareigūnai. Teisę vairuoti kaunietis buvo praradęs dar 2013 m., kai neblaivus įkliuvo prie vairo. Pasibaigus atėmimo terminui vyras neįvykdė teisės vairuoti sugrąžinimo sąlygų. Lig šiol yra dažnai sulaikomas dėl kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Tęsdami tyrimą pasieniečiai atliko kratą mazdos keleivio namuose Kauno rajone. Šalia gyvenamojo namo stovėjusiame automobilyje „VW Passat“ buvo rasta dar 500 pakelių cigarečių „NZ Gold Compact“ be akcizo ženklų.

Operacijos metu VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 2,5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Tokio krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra 9 700 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.