Iš telšiškio banko sąskaitos 47 tūkstančius eurų sukčiai pagrobė pasinaudoję jo telefone įdiegta programa

Investicinės kompanijos atstovu apsimetusiu sukčiumi patikėjęs 48 metų telšiškis vos per savaitę neteko banko sąskaitoje laikytų 47 tūkstančių eurų.

Ant sukčiaus jauko užkibęs telšiškis neteko 47 tūkstančių eurų.<br>G.Bitvinsko asociavi nuotr.
Ant sukčiaus jauko užkibęs telšiškis neteko 47 tūkstančių eurų.<br>G.Bitvinsko asociavi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-23 08:58, atnaujinta 2023-02-23 14:29

Aferistui net neteko daug vargti – ant jo jauko užkibusio vyro sąskaitą sukčius ištuštino pasinaudojęs telšiškio mobiliojo ryšio telefone įdiegta „AnyDesk“ programa, suteikiančią nuotolinę prieigą prie asmeninių kompiuterių ir kitų įrenginių.

Susigundė pasiūlymu praturtėti

Vasario 22 dieną į policiją dėl iš jo banko sąskaitos dingusių pinigų kreipęsis telšiškis paaiškino, kad investicinės kompanijos atstovu prisistačiusio vyro skambučio jis sulaukė vasario 13-ąją.

Rusiškai kalbėjęs „investicinės kompanijos atstovas“ papasakojo, kaip galima greitai praturtėti investuojant pinigus į kriptovaliutas.

Tuo susidomėjusiam telšiškiui apsišaukėlis paaiškino, kad norint prisijungti prie kriptovaliutų keitimo platformos reikia savo mobiliojo ryšio telefone įsidiegti „AnyDesk“ programą ir padiktuoti jos prisijungimo kodus.

Tai padarius aferistas savo kompiuteryje ar mobiliojo ryšio telefone galėjo disponuoti telšiškio mobiliojo ryšio telefone sukaupta informacija ir matyti, ką vartotojas daro savo telefone.

Atliko dvi finansines operacijas

Kai telšiškis savo telefone įsidiegė jam nurodytą programą, sukčius gavo galimybę prisijungti prie šio vyro elektroninės bankininkystės.

Tuo pasinaudojęs aferistas ištuštino jo auka tapusio vyro sąskaitą.

Per vieną finansinę operaciją iš telšiškio sąskaitos buvo pasisavinti 27 tūkstančiai eurų, per kitą – 20 tūkstančių eurų.

Panatęs, kad jo sąskaita ištuštėjo, vyras suprato patekęs į sukčių pinkles ir kreipėsi į policiją.

Pareiškimą parašęs telšiškis nurodė patyręs 47 tūkstančių 20 eurų žalą.

Tyrimą pradėję pareigūnai kreipėsi į bankus, per kuriuos buvo atliktos šios finansinės operacijos.

Tikimasi, kad antrąjį 20 tūkstančių eurų pavedimą dar pavyks sustabdyti. O pirmasis 27 tūkstančių eurų pavedimas iš telšiškio sąskaitos jau spėjo nukeliauti į fiktyvios įmonės sąskaitą.

Pinigus pervedė į užsienio bankus

Prieš mėnesį laiko nuo tokių pat sukčių nukentėjo ir 58 metų Telšių rajono gyventojas, kuris susigundė jam paskambinusio „investicinės kompanijos atstovo“ pasiūlymu gerai užsidirbti investuojant į kriptovaliutas ir naftos produktus.

Aferitų reikalavimu savo mobiliojo ryšio telefone „AnyDesk“ programą įsidiegęs vyras netrukus pastebėjo, kad jo banko sąskaitoje trūksta 2 tūkstančių 100 eurų.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai nustatė, kad pareiškėjo banko sąskaitoje buvusios lėšos buvo pervestos į dviejų užsienio bankų sąskaitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.