Mažeikiuose rastas nužudytas vyras, ieškotas kaip dingęs be žinios: sulaikyti 2 įtariamieji

Antradienį į Mažeikių rajono policijos komisariatą kreipėsi gyventoja, sunerimusi dėl savo 44 metų brolio, su kuriuo nuo vasario 19 d. nutrūko bendravimas ir kurio ji nei pas jo draugus, nei ligoninėse neranda, dalijasi Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Mažeikiuose rastas nužudytas vyras.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Mažeikiuose rastas nužudytas vyras.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2023, 9:01 AM, atnaujinta Feb 24, 2023, 4:31 PM

Pareigūnai praneša, kad į policijos akiratį tomis dienomis vyras taip pat patekęs nebuvo. Moteris papasakojo, kad brolis prieš pora dienų lankėsi jos namuose ir paskui išsiruošė pas vieną savo draugą, po to žadėjo eiti pas motiną. Tačiau mama tą dieną jo nesulaukė. Tada abi moterys pačios pradėjo mažeikiškio paiešką, skambindamos jo draugams ir draugėms. Kalbėjo ir su 31-nerių metų draugu, kurį jis vasario 19-ąją buvo susiruošęs aplankyti. Šis patvirtino, kad buvo sulaukęs dingusiojo vizito, tačiau jis išgėrė alaus ir greit išėjo.

Vyro paiešką pradėję Mažeikių pareigūnai, rinkdami informaciją apie paskutines jo lankymosi vietas, irgi bendravo su visais jo pažįstamais. Iš surinktų duomenų paaiškėjo, kad dingusysis iš 31-nerių metų draugo namų niekur neišėjo. Geriant alų, tarp čia buvusios kompanijos vyrų kilo konfliktas, kurio sprendimui buvo paleisti kumščiai. Paaiškėjo, kad smūgiai buvo mirtini. Nužudytojo kūnu atsikratyti sumanę sugėrovai jį užkasė gyvenamojo namo kieme.

Vasario 23-iąją buvo sulaikyti du įtariamieji, kuriems pateikti įtarimai dėl 44 metų mažeikiškio nužudymo. Vienas jų –anksčiau už plėšimą ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis teistas tas pats 31-nerių metų nužudytojo draugas, kitas – pas pastarąjį paskutiniuoju metu gyvenęs taip pat 31-nerių metų jo pažįstamas, kuris dėl įvairių nusikalstamų veikų teistas ir Lietuvoje, ir Didžiojoje Britanijoje. 

Penktadienį po pietų prokuratūra pranešė, kad ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė kreipėsi į Telšių apylinkės teismo Telšių rūmus dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo įtariamiesiems maksimaliam 3 mėnesių laikotarpiui.

Teismas prokurorės prašymą tenkino iš dalies. Vienam įtariamajam skirtas suėmimas 3 mėnesių laikotarpiui, kitam – 1 mėnesiui.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas nužudė kitą žmogų, numato laisvės atėmimą nuo septynerių iki penkiolikos metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.