Dvimetės sumušimu Raseiniuose įtariamas motinos draugas lieka už grotų – suėmimas pratęstas maksimaliam laikui

Raseiniuose žiauriai sumuštos mažametės ikiteisminis tyrimas tęsiamas. Teismas leido dar trim mėnesiams suimti smurtu įtariamą nukentėjusiosios mergaitės motinos draugą 22 metų Vytautą J.

Įtariamasis smurtu prieš mažametę teismo sprendimu lieka tardymo izoliatoriuje dar 3 mėnesiams. <br>Lrytas.lt koliažas
Įtariamasis smurtu prieš mažametę teismo sprendimu lieka tardymo izoliatoriuje dar 3 mėnesiams. <br>Lrytas.lt koliažas
Įtariamasis smurtu prieš mažametę teismo sprendimu lieka tardymo izoliatoriuje dar 3 mėnesiams. <br>G.Šiupario nuotr.
Įtariamasis smurtu prieš mažametę teismo sprendimu lieka tardymo izoliatoriuje dar 3 mėnesiams. <br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-02-24 14:04, atnaujinta 2023-02-24 14:38

Ilgiausiam įstatyme numatytam terminui suimti įtariamąjį prašė prokuratūra. Visas aplinkybes įvertinusi Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėja Ilona Jakubėnienė prašymą patenkino.

Tuo tarpu mėnesį tardymo izoliatoriaus kameroje praleidusiai mažylės motinai 19 metų Gretai O. kardomoji priemonė buvo sušvelninta anksčiau – įtariamajai 4 mėnesiams paskirta intensyvi priežiūra ir uždėta apykojė.

Dvejų metukų mažylė žiaurų smurtą patyrė praėjusių metų pabaigoje. Greitosios medikai į nuomojamą butą Raseiniuose buvo iškviesti gruodžio 25-osios rytą. 

Pagalbos prašiusi mergaitės motina Greta O. sakė, kad mažylei skauda pilvuką. Greitosios medicinos pagalbos ekipažas bute nieko įtartino nepamatė, o mažąją pacientę išvežė į Raseinių ligoninę.

Ten nuodugniau mažylę apžiūrėję medikai suprato, kad delsti negalima nė minutės. Įtarus vidinį kraujavimą, mergaitė skubiai išgabenta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas. 

Gydytojai pasibaisėjo, išvydę smurto žymėmis nusėtą kūną – mėlynių buvo ant nugaros, juosmens. Bet didžiausią pavojų kėlė vidiniai sužalojimai – nuo patirtų smūgių buvo pažeisti mažylės plaučiai, inkstai, kiti organai, prasidėjęs stiprus vidinis kraujavimas.

Mergaitę teko skubiai operuoti, o po to ji perkelta į Intensyviosios terapijos skyriaus palatą. Būklė buvo tokia sunki, kad medikai ilgai dar nesiryžo prognozuoti, ar vaikas išgyvens. 

Pasak šaltinių, per operaciją teko pašalinti vieną inkstą, o mažąją pacientę buvo būtina prijungti prie plaučių ventiliavimo, kitos gyvybines funkcijas palaikančios aparatūros. 

Nežinia tęsėsi porą savaičių, kol vaiko būklė ėmė gerėti. Gležnutė mergaitė pamažu pradėjo pati valgyti, ėmė šypsotis, bendrauti. Iš mirties nagų išplėšta mažylė išgabenta į sanatoriją, kad sustiprėtų.

Ikiteisminis tyrimas dėl mažametės sunkaus sužalojimo pradėtas vos gavus medikų pranešimą. Įtarimai buvo pareikšti ir motinai Gretai O., ir jos naujajam draugui Vytautui J. 

Abu kaltės nepripažįstančius įtariamuosius teismas pernai gruodžio 28-ąją leido suimti – moteris buvo suimta mėnesiui, vyriškis – dviem.

Mažylės motina teisinosi, kad dukrelė tikriausiai susižalojo iškritusi iš lovytės. Tuo tarpu Vytautas J. apskritai bandė slapstytis  – spruko iš buto, kol pasirodė policijos pareigūnai.

Įtariamosios namiškiai kratėsi net minties, kad Greta O. galėtų būti prisidėjusi prie dukrelės sužalojimo. Šeimos nariai pasakojo, kad ji labai mylėjo dvynes dukreles, jomis rūpinosi.

Mergaitės gimė neišnešiotos ir silpnutės, todėl jų motinai ilgai teko kartu praleisti ligoninėje, kol galėjo jas parsivežti į namus. Aplinkiniai Gretą O. laikė pavyzdine motina – ji labai rūpinosi dukrelėmis.  

Namiškių akys po nelaimės krypo į Gretos O. naująjį draugą. Moteris pernai išsiskyrė su dukrelių tėvu, o su Vytautu J. užmezgė santykius keli mėnesiai iki nelaimės. Pradėjus ikiteisminį tyrimą, nesužalota dvynė mergaitė buvo perduota tikrojo tėvo globai.

Už mažamečiui padarytą sunkų sveikatos sutrikdymą gresia įkalinimas nuo 2 iki 12 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.