Sukčiai vilnietei taip apsuko galvą, kad ji nepažįstamam vyrui net atidavė savo banko kortelę

Sukčių sugebėjimams įtikinti žmones atiduoti savo pinigus, panašu, ribų nėra. Štai vienai vilnietei nusikaltėliai taip apsuko galvą, ji nepažįstamam vyrui net atidavė savo banko kortelę ir taip prarado daugiau nei 7 tūkst. eurų.

Banko kortelės.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Banko kortelės.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2023, 10:00 AM, atnaujinta Feb 25, 2023, 10:06 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, vasario 23 d. apie 16 val. 36 min. Vilniuje, Architektų g., nepažįstamas vyras, paskambinęs telefonu ir prisistatęs policijos darbuotoju, iš moters (gimusi 1957 m.) apgaule išviliojo banko mokėjimo kortelę, kurią ji perdavė atėjusiam nepažįstamam vyrui.

Vėliau moteris pastebėjo, kad iš banko sąskaitos, pasinaudojus jos banko mokėjimo kortele, pasisavinti 7 356 eurai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo ir dėl sukčiavimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas neteisėtai inicijavo ar atliko vieną ar daugiau finansinių operacijų viena ar daugiau svetimų, netikrų ar suklastotų elektroninių mokėjimo priemonių arba neteisėtai panaudodamas vieną ar daugiau svetimų elektroninių mokėjimo priemonių ar jų naudotojo tapatybės patvirtinimo priemonių duomenis, arba panaudodamas žinomai netikrus vienos ar daugiau tapatybės patvirtinimo priemonių duomenis, arba žinomai neteisėtą vienos ar daugiau svetimų, netikrų ar suklastotų elektroninių mokėjimo priemonių panaudojimą pripažino teisėtu, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje prasideda intensyviausių karinių pratybų ciklas