Vyrą ir vaiką Panevėžio r. pražudęs girtas BMW vairuotojas paleistas iš areštinės, sunkiai sužalota moteris – toliau ligoninėje

Po penktadienio vakarą įvykusios tragiškos avarijos, nusinešusios vyro ir trejų metų berniuko gyvybę, sulaikytas girtas BMW vairuotojas – paleistas iš sulaikymo patalpų. Kartu su žuvusiais „Fiat“ ekipažu važiavusios moters būklė – sunki, nukentėjusioji gydoma ligoninėje.

Avarija Panevėžio rajone.<br>Facebook/„Mentai PNVŽ“/Jūratės B. nuotr.
Avarija Panevėžio rajone.<br>Facebook/„Mentai PNVŽ“/Jūratės B. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2023, 12:39 PM

Avarija netoli Panevėžio, kelyje Vaivadai–Paliūniškis, įvyko penktadienio vakarą apie 19 val. 29 min.

Kaip tragedijos vakarą rašė naujienų portalas lrytas.lt, avarijos metu susidūrė „Fiat Punto“, „Honda Civic“ ir „BMW 525“ automobiliai.

Nelaimė įvyko, kuomet BMW atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Fiat“, kuris po smūgio išvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su priešprieša važiavusiu automobiliu „Honda“, vairuojamu moters, gimusios 1972 metais.

Į įvykio vietą atskubėję gelbėtojai „Fiat“ važiavusiam vyrui padėti nebegalėjo, buvo konstatuota jo mirtis. Išsaugoti medikams nepavyko ir tuo pačiu automobiliu vykusio trejų metų vaiko gyvybės. Po bandymų gaivinti berniuką konstatuota ir jo mirtis.

Tačiau iš „Fiat“ automobilio ugniagesiams pavyko išlaisvinti prispaustą vairuotoją (gimusi 1997 m.), kurį nedelsiant buvo perduota medikams.

Lrytas.lt Panevėžio apskrities VPK sužinojo, kad moteris avarijos metu patyrė sunkius sužalojimus ir šiuo metu yra gydoma ligoninėje.

Per avariją taip pat nukentėjo automobilio „Honda Civic“ vairuotoja, po avarijos ji išvežta į gydimo įstaigą.

Tragišką avariją sukėlęs BMW vairuotojas (gim. 1962 m.) atvykus pareigūnams paaiškėjo, jog prie vairo sėdo būdamas girtas. Vyras į alkoholio matuoklį įpūtė kiek daugiau nei promilę ir buvo uždarytas į areštinę.

Turimais duomenimis, BMW vairuotojui sunkių sužalojimų išvengti pavyko, šeštadienį iš sulaikymo patalpų vyras buvo išleistas.

Kaip lrytas.lt pavyko sužinoti, BMW vairavęs vyras iki tol prie vairo girtas sučiuptas nebuvo. Tačiau vyras pareigūnams yra įkliuvęs už greičio viršijimą ir dėl pėsčiųjų perėjoje nepraleisto pėsčiojo.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.