Narkotinių medžiagų platinimu bei jų įsigijimu kaltinami vyrai privalės atsakyti teisme

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, kaltinami 34-erių metų šilutiškis bei 37 metų klaipėdietis. Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas ir galimai minėtų narkotinių medžiagų įsigijęs 31-erių Šilutės rajono gyventojas.

Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kalėjimas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Mar 1, 2023, 9:17 AM, atnaujinta Mar 1, 2023, 9:22 AM

Pernai liepą Šilutės rajone policijos pareigūnų patikrinimui sustabdytame automobilyje „Volvo“, kurį vairavo šilutiškis M.Š., buvo rastas stiklainis su jame esančia, kaip įtariama, narkotine medžiaga – kanapėmis. Manoma, kad, prieš įkliūnant policijos pareigūnams, vyras dalį minėtų narkotinių medžiagų galėjo parduoti Šilutės rajone gyvenančiam T.J.

Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, nelegalų pirkinį – daugiau nei tris gramus kanapių – M.Š. galimai įsigijo iš uostamiestyje gyvenančio D.R.

Be to, tikrinant „Volvo“ markės automobiliu vykusį M.Š., policijos pareigūnai jo kelnių kišenėje rado tris neteisėtai laikomus medžioklinius šovinius. Dar 16 vnt. tokių šaudmenų rasta ir jo automobilyje. Tęsiant tyrimo veiksmus, buvo gauta duomenų, jog minėtas įtariamasis, neturėdamas leidimo, laikė medžioklinį šautuvą „IŽ-K“, kurį buvo paslėpęs Šilutės rajone esančiame miške.

M.Š. pareikšti kaltinimai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Klaipėdoje gyvenantis vyras privalės atsakyti dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Šilutės rajono gyventojas atsakomybėn patrauktas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.