Šiaulių „Regitroje“ egzaminą laikyti norėjęs vyras atsinešė svetimą pasą – demaskuotas spruko

Šiauliuose vairavimo egzaminą laikyti norėjęs vyras registravosi pasinaudodamas suklastotu pasu. Kai buvo demaskuotas, vyras paspruko.

Pasas.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Pasas.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2023, 9:55 AM, atnaujinta Mar 1, 2023, 10:03 AM

Kaip pranešė Šiaulių apskrities VPK, vasario 28 d. apie 16 val. 20 min. įmonės „Regitra“ Šiaulių filiale vyras, registruodamasis laikyti egzaminą vairuotojo pažymėjimui gauti, pateikė suklastotą Lietuvos Respublikos pasą, išduotą vyro (gim. 1990 m.) vardu.

Darbuotojai tikrinant dokumentą, suklastotą pasą atsinešęs vyriškis paspruko.

Apie įvykį buvo pranešta policijai, pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas pagamino netikrą asmens tapatybės kortelę, pasą, vairuotojo pažymėjimą ar valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą arba suklastojo tikrą asmens tapatybės kortelę, pasą, vairuotojo pažymėjimą ar valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą, arba žinomai netikrą ar žinomai suklastotą tikrą asmens tapatybės kortelę, pasą, vairuotojo pažymėjimą ar valstybinio socialinio draudimo pažymėjimą laikė, gabeno, siuntė, panaudojo ar realizavo, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.