Prieš mažametę smurtavęs mokytojas lieka nuteistas

Trečiadienį Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjęs kaltinamojo apeliacinį skundą, jį tenkino iš dalies. Radviliškio rajone dirbantis mokytojas lieka nuteistas dėl fizinio skausmo sukėlimo mažametei moksleivei. Teismas paliko galioti nuteistajam skirtą 2 550 eurų dydžio baudą, tik sumažino nukentėjusiajai priteistą neturtinės žalos atlyginimą iki 300 eurų, o reikalavimą dėl 135,25 eurų turtinės žalos atlyginimo atmetė.

Kumštis.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Kumštis.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

Mar 2, 2023, 3:42 PM, atnaujinta Mar 2, 2023, 3:44 PM

Šiaulių apygardos teismas atmetė nuteistojo gynėjo apeliacinio skundo dalį, kuria šis prašė atleisti nuteistąjį nuo baudžiamosios atsakomybės dėl nusikaltimo mažareikšmiškumo ir baudžiamąją bylą nutraukti.

Teismas konstatavo, kad 2021 m. spalio mėn. Radviliškio rajono mokykloje pamokos metu mokytojas delnu sudavė mažametei vieną smūgį į skruostą, rankos pirštais spaudė jai lūpas ir tokiu būdu sukėlė mergaitei fizinį skausmą.

Nors, nuteistojo teigimu, jis siekė sudrausminti moksleivę ir atkreipti jos dėmesį į pamoką, tačiau teismas nustatė, kad suduodamas mažamečiui vaikui smūgį ar kitokiu būdu panaudodamas prieš jį fizinę jėgą, suaugęs asmuo suvokia, kad mažų mažiausiai nukentėjusysis patirs fizinį skausmą arba jam bus padarytas kūno sužalojimas.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas sukėlė mažamečiui fizinį skausmą, numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.