Tris vaikus tvirkinusio pedofilo teismas pasigailėjo: už grotų nekeliaus

Kaimynų vaikus tvirkinęs pensininkas sulaukė bausmės, tačiau už grotų nekeliaus.

 Pedofilo taikiniu buvo tapę trys kaimynės vakai.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
 Pedofilo taikiniu buvo tapę trys kaimynės vakai.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2023, 3:36 PM, atnaujinta Mar 13, 2023, 3:49 PM

Iškrypėlis liko laisvėje, nes nuosprendį paskelbęs Šiaulių apygardos teismas nusprendė jam skirti dvejų metų laisvės apribojimo bausmę.

Į policiją kreipėsi vaikų mama

Šis jau garbaus amžiaus sulaukęs, anksčiau neteistas vyras į pareigūnų akiratį pateko pernai pavasarį, kai į policiją kreipėsi mažamečius vaikus auginanti jo kaimynė.

Apie tai, ką išdarinėja šis iš pažiūros geraširdis dėdė motinai papasakojo mažametė dukra.

Gavus moters pareiškimą policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo. Už tokį nusikaltimą baudžiama laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Paaiškėjo, kad pensininkas kaimynų vaikus: dvi sesutes ir jų broliuką – pradėjo tvirkinti 2021 metų vasarą, o viskas baigėsi pernai pavasarį, kai į policiją kreipėsi šių vaikų mama.

Dėl vieno nusikaltimo išteisino

Per ikiteisminį tyrimą buvo nustatyta, kad kaimynų vaikus pensininkas pas save kviesdavosi neva jam talkininkauti ir žadėdavo atlygį.

Kartą jis garaže vaikams rodė savo lytinį organą. Kitą kartą kaimynų mergaitei ir jo broliukui savo penį šis vyras jau rodė savo namuose ir prašė plaukų kirpimo mašinėle apkirpti gaktos plaukus. Dar vieną kartą vyras tam pačiam mažamečiui už 2 eurų atlygį pasiūlė pasimatuoti jų lytinius organus.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai pensininką apkaltino ne tik tvirtinimu bet ir nepilnamečio asmens seksualiniu prievartavimu. Tačiau dėl šio nusikaltimo vyras teisme buvo išteisintas, kaip nepadaręs veikos, turinčios tokio nusikaltimo požymių.

Turės atlyginti ir neturtinę žalą

Per ikiteisminį tyrimą pensininkas iš pradžių kaltę neigė, vėliau, atsidūręs už grotų, jis kaltu prisipažino, tačiau po to ėmė tvirtinti, kad save apkalbėjo.

Teisme vyras savo kaltės nepripažino. Jis pasakojo kviesdavęsis vaikus jam padėti ir atsilygindavo pinigais ar maistu. Pensininkas sakė kartais vaikus ir pabardavęs. Jis tvirtino, kad vaikai galėjo kerštauti, nes kartą pasigedęs 20 eurų dėl to pasiskundė jų motinai.

Bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad šio vyro kaltė dėl jaunesnių negu šešiolikos metų asmenų tvirkinimo įrodyta byloje surinktais faktais ir liudytojo bei nukentėjusiųjų parodymais.

Dvejų metų laisvės apribojimo bausmę pedofilui skyręs teismas kartu įpareigojo jį per pusmetį 60 valandų neatlygintinai atidirbti sveikatos ar rūpybos įstaigose.

Nuteistasis taip pat turės patuštinti piniginę ir atlyginti nukentėjusiesiems padarytą 3 tūkstančių eurų neturtinę žalą.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.