Apeliacinis teismas paliko buvusiam uostamiesčio profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotojui skirtą 12,5 tūkst. eurų baudą

Klaipėdos apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tirtą bylą dėl kyšininkavimo ir dokumentų suklastojimo, paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo kaltu pripažintas buvęs Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Aldevinas Viluckas.

Kaltu pripažintas buvęs Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Aldevinas Viluckas turės susimokėti baudą.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Kaltu pripažintas buvęs Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Aldevinas Viluckas turės susimokėti baudą.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba

Mar 16, 2023, 3:32 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba, teismas nuteistam vyrui paliko 12 500 eurų baudą ir valstybės naudai konfiskavo 6 730 eurų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko STT Klaipėdos valdyba, tyrimą kontroliavo – Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė.

Bylos duomenimis buvęs profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotojas, būdamas atsakingu už centro infrastruktūros pirkimų vykdymą ir statybos darbų priėmimą, 2017–2018 metais sistemingai reikalavo kyšių ir per keletą kartų iš privačios bendrovės, veikiančios inžinerinių sistemų ir tinklų aptarnavimo srityje, priėmė daugiau nei 6 700 eurų kyšį.

Už neteisėtą atlygį buvo sudaromos palankios sąlygos bendrovei dalyvauti ir laimėti viešuosius pirkimus bei vykdyti sutartis.

Bendrovės vadovas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės už kyšio davimą, nes iš jo buvo reikalauta kyšio ir iki jo pripažinimo įtariamuoju, jis savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.