Ateitį sužinoti norėjusi ukmergiškė tokios atomazgos nesitikėjo: būrėjos magija „veikė“ 3 mėnesius

Moteris, norėjusi sužinoti, koks bus jos gyvenimas, tokios ateities nesitikėjo. Įkliuvusi į tariamos būrėjos spąstus ukmergiškė prarado daug pinigų ir įsivėlė į teisinius ginčus, tačiau kas ją mulkino – vyras ar moteris, taip ir nesužinojo.

 Ateitį sužinoti norėjusi ukmergiškė tokios atomazgos nesitikėjo: būrėjos magija „veikė“ 3 mėnesius.<br> 123rf.com nuotr.
 Ateitį sužinoti norėjusi ukmergiškė tokios atomazgos nesitikėjo: būrėjos magija „veikė“ 3 mėnesius.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2023, 8:13 PM

„Nesuprantu, kaip tai įvyko“, – dabar tik rankomis skėsčioja 39 metų Ukmergės gyventoja, kurią nuo praėjusių metų gruodžio iki šių metų vasario už nosies vedžiojo apsukrūs sukčiai.

Per tris mėnesius tariama būrėja iš moters išviliojo 25 tūkst. 277 eurus, bet kam šiuos pinigus atidavė, nukentėjusioji iki šiol nežino, nes su būrėja nebuvo nei susitikusi, nei susiskambinusi vaizdo ryšiu.

„Jos bendravo tik internetu, per susirašinėjimo programėles“, – „Lietuvos rytui“ sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Liudas Žuklys.

Pasak prokuroro, ukmergiškės bendravimas su būrėja apsimetusiais sukčiais prasidėjo moteriai socialiniame tinkle radus skelbimą, kad profesionali būrėja gali nuspėti ateitį ir apsaugoti nuo būsimų gyvenimo nemalonumų.

Paskaičiusi atsiliepimus, kaip būrėja esą padėjo kitiems žmonėms, moteris nusprendė išsiaiškinti, koks bus jos likimas, ir parašė skelbimo autorei. Taip ir prasidėjo jos bendravimas su sukčiais.

Savo prognozes ir įspėjimus apie artėjančias nelaimes vadinamoji būrėja pateikdavo tik raštu ir nė karto nepasiūlė klientei su ja susitikti, bet tuomet ukmergiškei tai neatrodė svarbu. Ji klusniai vykdė sukčių nurodymus ir už kiekvieną būrimą pervedinėjo pinigus.

Sukčių apetitas augo, o sumos didėjo. Moteris nieko blogo neįtarė net tada, kai būrėja paprašė nupirkti ir atsiųsti jai auksinių papuošalų, iš kurių ji esą pagamins apsaugančius amuletus.

Ukmergiškė įvykdė ir šį sukčių pageidavimą – nupirko aukso dirbinių ir išsiuntė juos paštomatu.

Tris mėnesius apgaudinėta moteris atsipeikėjo tik vasario pabaigoje ir kreipėsi į policiją. Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, bet kol kas būrėjos nustatyti ir sulaikyti nepavyko.

Pasak L.Žuklio, dabar tikrinami visi turimi duomenys ir bandoma nustatyti, kas apgaudinėjo moterį, bet tai padaryti nelabai lengva, nors duomenų yra nemažai.

Yra telefono numeriai, kuriuos sukčiai buvo davę, kai nukentėjusioji jiems siuntė auksą paštomatu, yra dvi skirtingos sąskaitos, į kurias buvo pervedami pinigai, bet tyrėjai įtaria, jog sąskaitos gali priklausyti asocialiems asmenims, kurie sukčių prašymu buvo atsidarę jas bankuose, bet patys jomis nesinaudojo.

„Tikriname informaciją, bet net nežinome, su kuo ji bendravo. Jei būtų susitikusi, bendravusi vaizdo skambučiais, jei žinotume veidą, rasti sukčius būtų daug lengviau“, – kalbėjo ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras.

Jeigu pinigus iš ukmergiškės išvilioję nusikaltėliai kada nors bus sulaikyti, jiems gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.