Druskininkų pakraštyje pasieniečiams įkliuvo rūkalų kontrabandininkas: vietos gyventojas sučiumpamas jau ne pirmą kartą

Druskininkuose Varėnos pasieniečiai sulaikė vietos gyventoją, automobiliu gabenusį 1 800 pakelių baltarusiškų cigarečių.

Rūkalų kontrabanda.<br> Lrytas.lt koliažas.
Rūkalų kontrabanda.<br> Lrytas.lt koliažas.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Mar 30, 2023, 5:10 PM, atnaujinta Mar 30, 2023, 5:26 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), praneša, kad trečiadienį priešpiet VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Druskininkų miesto pakraštyje patikrinti sustabdė automobilį „Volvo S 80“. Paaiškėjo, kad paženklintą transporto priemonę su lietuviškais registracijos numeriais vairavo gerai pasieniečiams žinomas 35-erių vietos gyventojas. Vyras nekart buvo įkliuvęs gabendamas neteisėtus rūkalus.

Šįkart jo vairuoto automobilio salone ir bagažinėje pasieniečiai išvydo maskuojančiu audiniu uždengtus žalios spalvos ryšulius, o juose – 1 800 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Taip pat išaiškėjo, kad transporto priemonė nebuvo nei registruota, nei apdrausta privalomuoju valdytojų civilinės atsakomybės draudimu.

Volvo, vairuotojas ir cigaretės buvo pristatyti į Druskininkų pasienio užkardą. Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido.

Dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Druskininkų užkardos pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Druskininkiečiui, tokį pažeidimą padariusiam ne pirmą kartą, gresia bauda nuo 5 760 iki 6 000 eurų. Jam administracine tvarka taip pat teks atsakyti ir už transporto priemonės dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimą.

Jam įteiktas šaukimas atvykti į šį Varėnos pasienio rinktinės padalinį. Čia laikinai saugomas automobilis ir jame rastos baltarusiškos cigaretės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.