Į senolę nusitaikiusius sukčius apėmė didelis godumas: jau trečią kartą atėję pinigų pateko į pasalą

Beveik visą mėnesį su tariamu anūku bendravusi garbaus amžiaus panevėžietė taip ir nesuprato, kad ją už nosies vedžioja sukčiai. Patikli moteris apgavikams atidavė krūvą pinigų, bet čia įsikišo policija.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2023, 5:45 AM

Panevėžyje įkliuvo 88 metų moterį apgavę du sukčiai. Jie veikė organizuotoje grupėje ir buvo pasiskirstę vaidmenimis.

Vienas nusikaltimui dirigavo sėdėdamas už grotų, kitas buvo vadinamosios „kojos“. Kriminalinės žvalgybos pareigūnai žinojo, kad nusikaltėliai skambučiais atakuoja seną moterį. Beveik visą mėnesį panevėžietei skambinėjo jos anūku prisistatęs apgavikas. Už ankstesnius nusikaltimus vyras šiuo metu atlieka bausmę Pravieniškių pataisos namuose, bet ten sugebėjo gauti telefoną.

Sulaikyti įtariamųjų pareigūnai neskubėjo, toliau kantriai rinko įkalčius. Tariamas anūkas moteriai skundėsi, kad pateko į bėdą, vis prašė pinigų. Panevėžietė kurį laiką nepasidavė įkalbinėjimams, bet galų gale sutiko paremti. Tą pačią dieną per 3 kartus ji sukčiams atidavė 8 tūkst. eurų.

Į jos namus atvykusiam sukčiaus bendrininkui moteris iš pradžių davė 2 tūkst. eurų, bet nusikaltėlių apetitas tiktai dar labiau išaugo ir jie toliau spaudė auką. Paskui per du kartus iš jos buvo išviliota po 3 tūkst. eurų. Trečias apsilankymas nusikaltėliui buvo lemtingas – jo laukė policijos pasala. Tik išvydusi pareigūnus moteris suprato, kad buvo sukčių vedžiojama už nosies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.