Pareigūnai sučiupo iš Marijampolės ligoninės pabėgusį kalinį

Šeštadienio vakarą, apie 21 val. 05 min., Marijampolės kalėjimo nuteistasis Jevgenij Vorobjov (g. 1982 m.), pasišalino iš Marijampolės ligoninės, skelbia Lietuvos kalėjimų tarnyba. Sekmadienio rytą bėglys buvo sučiuptas.

 Šeštadienio vakarą, apie 21.05 val., Marijampolės kalėjimo nuteistasis Jevgenij Vorobjov (g. 1982 m.), pasišalino iš Marijampolės ligoninės, skelbia Kalėjimų departamentas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Šeštadienio vakarą, apie 21.05 val., Marijampolės kalėjimo nuteistasis Jevgenij Vorobjov (g. 1982 m.), pasišalino iš Marijampolės ligoninės, skelbia Kalėjimų departamentas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2023, 10:35 PM, atnaujinta Apr 2, 2023, 12:13 PM

Nuteistojo požymiai: akys – rudos, plaukų spalva – juoda, ūgis – 184 cm, apsirengęs ligoninės pižama, dėvėjo tamsios spalvos kelnes, pūstą striukę su baltu dryžiu šone. Išskirtinis bruožas – ant kairio žando esantis randas.

Buvo paskelbta nuteistojo paieška. Bėglio ieškojo gausios Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnų ir Lietuvos policijos pareigūnų pajėgos.

Sekmadienio rytą Policijos departamentas pranešė daugybe kartų teistas recidyvistas nuo kovo 28 d. buvo gydomas dėl širdies sutrikimų.

Šį kartą J.Vorobjovas dienas kalėjime leido dėl sukčiavimo, netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimo, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimo ar neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis ir neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

Dėl kalinio pabėgimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas būdamas sulaikytas, suimtas ar atlikdamas arešto, laisvės atėmimo ar laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę pabėgo iš jo laikymo vietos, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Papildyta 10 val. 55 min.

Teisingumo viceministras Elanas Jablonskas socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad bėglys sekmadienio rytą buvo sučiuptas.

„Bėglys sulaikytas! Ačiū policijos pareigūnams, kurie sulaikė bėglį ir Kalėjimų tarnybos pareigūnams, kurie dirbo paieškoje“, – paskelbė E.Jablonskas.

Lietuvos kalėjimų tarnyba pranešė, kad J.Vorobjov toli nenubėgo – jis sulaikytas Marijampolėje.

Bėglį 10 val. 13 min. sulaikė policijos pareigūnai, pastebėję jį gatvėje, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.