Pasieniečiams įkliuvo du cigarečių nešikai

Į VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnų rankas pakliuvo du cigarečių nešikai su 1 850 pakelių baltarusiškų cigarečių.

 Sulaikyti cigarečiųų nešikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti cigarečiųų nešikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti cigarečiųų nešikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti cigarečiųų nešikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti cigarečiųų nešikai.<br> VSAT nuotr.
 Sulaikyti cigarečiųų nešikai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

2023-04-05 07:27, atnaujinta 2023-04-05 07:36

Šeštadienį popiet į įtartiną judesį sureagavo ties Lazdijų rajono Pertako kaimu įrengtos pasieniečių vaizdo stebėjimo kameros. Šį ruožą kontroliuojantys VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai monitoriuose identifikavo iš Baltarusijos per įrengtą fizinį barjerą mėtomus ryšulius.

Nedelsdami Kapčiamiesčio pasieniečiai, pasitelkę ir kinologę su vokiečių avigane Norika, nuvyko į įvykio vietą. Žvalgydami miškingą teritoriją, vieną akimirką pasienio zonoje pastebėjo permatoma polietileno plėvele apvyniotais ryšuliais apsikrovusius vyrus. Pasieniečiai suskubo juos sulaikyti. Vienas iš nešikų pasirodė besąs gerai jiems pažįstamas 25 metų varėniškis, jau ne sykį įkliuvęs su baltarusiškomis cigaretėmis. Antrasis, 19 metų Druskininkų gyventojas, Kapčiamiesčio pasieniečiams įkliūva pirmą kartą.

Bendrininkų neštuose ryšuliuose su viršuje pritvirtintomis kilpomis aptikta 1 850 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Vietovė, kurioje pasieniečiai kontrabandos nešikus sulaikė, patenka į valstybės sienos apsaugos zoną – ten patekti galima tik su specialiu VSAT leidimu. Sulaikytieji jo neturėjo.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką abiem cigarečių nešikams pradėtos administracinės teisenos.

Pirmą kartą įkliuvusiam neteisėtų rūkalų nešikui, druskininkiečiu, gresia bauda nuo 2 000 iki 5 590 eurų. Anksčiau analogiškų pažeidimų padariusiam varėniškiui skiriama bauda turėtų būti dar didesnė – nuo 5 760 iki 6 000 eurų.

Be to, abiems teks administracine tvarka atsakyti už buvimą valstybės sienos apsaugos zonoje be privalomų VSAT leidimų. Už tokį pažeidimą, padarytą pakartotinai, pasieniečiai varėniškiui skirs baudą nuo 90 iki 170 eurų, jo bendrininkui – įspėjimą arba baudą nuo 40 iki 90 eurų.

Vyrams įteikti šaukimai atvykti į Kapčiamiesčio pasienio užkardą, kurioje bus nagrinėjamos jų administracinės bylos. Čia laikinai saugomos ir sulaikytos cigaretės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.