Šiaulių pareigūnai sučiupo ilgapirščius, pavogusius nemenką kiekį kuro

Kai Šiaulių ir Telšių apskrities policijos aptarnaujamuose rajonuose nuo metų pradžios suaktyvėjo ilgapirščiai, kurių nusikalstamos veikos buvo susijusios su transporto priemonėmis, jų tyrimo vadžias iš rajonų komisariatų į savo rankas perėmė Šiaulių apskrities policijos nusikaltimų nuosavybei valdybos pareigūnai. Jie išsianalizavo ir susistemino tokių vagysčių dislokaciją, jų objektus, vykdymo braižą, kruopščiai rinko su nusikalstamomis veikomis susijusią informaciją.

Dyzelino vagys nutverti nusikaltimo metu.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Dyzelino vagys nutverti nusikaltimo metu.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

2023-04-11 12:23

Balandžio 5-ąją jų triūsą vainikavo sėkmė – Kelmėje buvo sulaikyti trys žmonės, įtariami ką tik iš transporto priemonės pavogę dyzeliną.

Kaip praneša Šiaulių apskrities VPK, apie 4 val. nakties, sugadinus Kooperacijos gatvėje stovėjusio vilkiko „MAN“ degalų bako užraktą, buvo pasisavinta dyzelino, kurio bendra vertė – 420 eurų. Pajutę esantys pastebėti, įtariamieji iš įvykio vietos spruko, tačiau pabėgti jiems nepasisekė.

Už gero kilometro buvo surastas BMW, kurio bagažinėje policijos pareigūnai rado kanistrus su pavogtuoju dyzelinu.

Prie automobilio vairo sėdėjo 35 metų Baisogalos gyventoja. Dar du sprunkantys įtariamieji skirtingose vietose buvo sulaikyti po keleto valandų: vienas – Kelmėje, kitas – jau už Kelmės ribų.

Vienas bėglys, sprukdamas iš dyzelino vagystės vietos, sugebėjo dar įpulti į neatsakingo šeimininko paliktą neužrakintą automobilį ir nugvelbti ten buvusią svetimą banko mokėjimo kortelę. Sulaikytieji – tai 32 metų moters sugyventinis ir pastarojo 24 metų pažįstamas iš Radviliškio rajono. Abu jie ne kartą teisti, daugiausiai už vagystes. Dabar jie vėl atsidūrė už grotų. Ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras balandžio 6-ąją kreipėsi į teismą, prašydamas abu vyrus suimti. Teismas suėmimą sankcionavo mėnesiui. Vyrams pareikšti įtarimai dėl dyzelino vagystės.

Įtarimas dėl vagystės pareikštas ir BMW vairuotojai, kuriai teks reikalų turėti ir su Vaiko teisių apsaugos tarnyba, mat, kai kriminalistai nuvyko į jos gyvenamąją vietą daryti kratos, rado tris vaikus, kurių amžius nuo 1,5 iki 12 metų, paliktus be priežiūros. Taigi, vaikai užmigdomi ir paliekami vieni, o jų mama su bendrininkais išrūksta į kitus rajonus daryti nusikalstamų veikų.

Įtariama, kad įtariamųjų sąskaitoje yra ir daugiau vagysčių iš transporto priemonių, kurios iki šiol buvo neatskleistos. Ikiteisminio tyrimo metu bus siekiama tai nustatyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.