Tai jau tampa klasika: į kriptavaliutas ibvestuoti norėjusi vilnietė prarado per 18,5 tūkst. eurų

Vilniaus policija gavo dar vienos nuo sukčių nukentėjusios moters skundą, kad bandžiusi investuoti į kriptavaliutas, ji prarado tūkstančius eurų.

Eurai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Eurai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-12 08:39, atnaujinta 2023-04-12 08:50

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, balandžio 11 d. apie 9 val. 10 min. Vilniaus policijoje gautas moters (gimusi 1958 m.) pranešimas, kad nuo vasario 28 d. iki balandžio 11 d. Vilniuje, socialiniame tinkle nepažįstami asmenys įtikino ją investuoti į kriptovaliutas.

Patikėjusi saldžiais sukčių pažadais, moteris prarado 18 635 eurus.

Panašių pareiškimų policija gauna kone kasdien. Apie tokius atvejus nuolat praneša žiniasklaida, informuoja policija. Tačiau žmonės iš svetimų klaidų nepasimoko ir toliau kimba ant šio jau klasikiniu tapusio sukčių kabliuko. 

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, ar pavyks surasti nusikaltėlius ir atgauti pinigus – kol kas visiškai neaišku.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.