Vilkaviškyje nuteisti penki sukčiai, savo aukai pinigus liepę rišti prie kelio ženklų

Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmai išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje penki kaltinamieji iš nukentėjusiosios sukčiavimo būdu pasisavino beveik 20 000 eurų.

Eurai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Eurai.<br>V.Skaraičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokuratūra

2023-04-12 09:49

Bylos duomenimis, penki kaltinamieji – S.B., A.N., Z.A., A.R. ir K.R. – veikdami bendrininkų grupėje iš nukentėjusios išviliojo 19 810 eurus. Nenustatytas asmuo, tuo metu atlikęs bausmę įkalinimo įstaigoje, telefonu susisiekė su nukentėjusiąja ir, pristatęs policijos pareigūnu, ją įtikino, kad jos banko sąskaita naudojasi sukčiai.

Nukentėjusiajai patikėjus telefonu pateikta informacija, 2019 m. balandžio 20 d. telefoninio pokalbio metu moteriai buvo liepta nuvežti 2 310 eurų ir pririšti prie kelio ženklo „Vilkaviškis“. Po trijų dienų (2019 m balandžio 23 d.) kaltinamieji įtikino nukentėjusiąją, jog siekiant suimti sukčius, neva besinaudojančius jos sąskaita, reikia išgryninti daugiau pinigų. Nukentėjusioji, vadovaudamasi jai duodamais nurodymais išgrynino 3 500 eurų ir banke užsakė išgryninti dar 14 000 eurų.

Išgrynintus pinigus nukentėjusiajai šį kartą buvo nurodyta pririšti prie kelio ženklo „Didieji Šelviai“.

Kaltinamieji, pasiskirstę vaidmenimis, susiorganizuodavo šių pinigų perdavimą ir pasidalinimą. Taip pat, vienas bylos kaltinamasis, tuo metu atlikdamas laisvės atėmimo bausmę įkalinimo įstaigoje, neteisėtu būdu įgytus pinigus realizavo užsisakydamas sportinių drabužių už 1000 eurų.

Bendrininkų grupė buvo kaltinama tuo, jog apgaule veikdami bendrais veiksmais, savo ir kitų asmenų naudai įgijo svetimą didelės vertės – 19 810 eurų – turtą.

Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmai pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio prokuroro siūlomai bausmei. Visi penki kaltinamieji pripažinti kaltais dėl sukčiavimo. S.B. paskirta dviejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o subendrinus ją su ankstesne bausme jam paskirta dvylikos metų laisvės atėmimo bausmė. A.R. paskirta dviejų metų laisvės atėmimo bausmė, K.R. – vienerių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o subendrinus su galiojusia – vienerių metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Z.A ir A.N. paskirtos švelnesnės bausmės, Z.A. paskirta vienerių metų laisvės apribojimo bausmė, o A.N. – vienerių metų ir šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmė. Jie abu įpareigoti būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., taip pat dirbti, tęsti darbą, o nedirbant registruotis Užimtumo tarnyboje visu laisvės apribojimo bausmės atlikimo laikotarpiu.

Byloje taip pat iš dalies tenkintas nukentėjusiosios civilinis ieškinys daugiau nei 16 5000 eurų turtinei žalai atlyginti. Likusi pinigų suma buvo rasta kratų metu ir įsiteisėjus nuosprendžiui bus perduota nukentėjusiajai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.