Sukčiai apmulkino Alytaus įmonės darbuotojus – nuostolis siekia 10 tūkst. eurų

Alytaus policija gavo vienos miesto įmonės vadovų pareiškimą, kad sukčiai sugebėjo aplink pirštą apsukti įmonės darbuotojus, dėl to įmonė patyrė 10 tūkst. eurų nuostolį.

Eurai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Eurai.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2023, 9:09 AM, atnaujinta Apr 13, 2023, 12:02 PM

Kaip pranešė Policijos departamentas, balandžio 12 d. apie 14 val. 12 min. Alytaus apskrities VPK gautas įmonės pranešimas, kad balandžio 10 d. apie 17 val. 14 min., Alytaus r. nenustatytas asmuo, per atsiųstą internetinę nuorodą, apgaulės būdu iš įmonės išviliojo 10 000 eurų.

Pirminiais duomenimis, neseniai įsikūrusios įmonės darbuotoja gavo SMS žinutę neva iš Valstybinės mokesčių inspekcijos apie nesumokėtą administracinę baudą.

Žinutėje buvo nuoroda, kuri darbuotojai nesukėlė įtarimo, todėl paspaudė ją, prisijungė prie banko sąskaitos, iš kurios sukčiai pasisavino tūkstančius.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.