Sukčiai nestabdo: per parą Vilniaus policija pradėjo keturis naujus ikiteisminius tyrimus

Vilniaus policija pradėjo dar keturis nujus ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo. Nukentėjusieji prarado nuo kelių šimtų iki beveik 3 tūkst. eurų.

Eurai.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Eurai.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2023, 9:57 AM

Kaip pranešė Vilniaus apskrities VPK, balandžio 14 d. Vilniaus policijoje gautas vyro (gim. 1989 m.) pranešimas, kad kovo 6 d. apie 10 val. 25 min. Vilniuje, į nurodytą sąskaitą už prekę, kurios negavo, pervedė 458,99 eurų. 

Balandžio 14 d. Vilniaus apskrities VPK gautas moters (gimusi 1997 m.) pranešimas, kad balandžio 7 d. Vilniuje, nepažįstamas asmuo, atsiuntęs netikrą mokėjimo pavedimo kopiją, apgaule pasisavino mobiliojo ryšio telefoną „iPhone 12“.

Nuostolis – 700 eurų. 

Balandžio 14 d. apie 17 val. Vilniaus r., Šatrininkų seniūnijoje, paspaudus programėle gautą aktyvią nuorodą ir suvedus elektroninės bankininkystės duomenis, iš moters (gimusi 1989 m.) banko sąskaitos apgaule išviliota 2 424 eurai

Balandžio 15 d. apie 12 val. 35 min. Vilniaus r., Šatrininkų seniūnijoje, paspaudus el. paštu gautą aktyvią nuorodą ir suvedus asmens bei elektroninės bankininkystės duomenis, iš moters (gimusi 1959 m.) banko sąskaitos apgaule išviliota 2 900 eurų.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo. 

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.