Pasienio miške pareigūnai sulaikė nemenką kiekį kontrabandos: aptikta savadarbė skraidyklė ir sučiuptas rūkalų nešikas

Varėnos pasieniečiai Šalčininkų rajone sulaikė cigarečių nešiką, bepilotę skraidyklę ir beveik 1 500 pakelių baltarusiškų cigarečių.

 Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
 Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
 Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
 Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
 Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
 Rūkalų kontrabanda.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Apr 17, 2023, 1:00 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), sekmadienio vidurnaktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų užkardos pareigūnai per vaizdo stebėjimo sistemą užfiksavo Šalčininkų rajone, Daugidonių kaimo apylinkėse, užfiksavo nuo valstybės sienos į Lietuvos teritorijos gilumą įskridusį bepilotį orlaivį. Nedelsiant buvo panaudotas dronų užkardymo prietaisas, blokuotas pažeidimo rajonas.

Apžiūrėdami vietovę, pasieniečiai Naniškių kaimo apylinkėse pastebėjo vyrą su ryšuliu ant pečių. Jį sulaikius paaiškėjo, jog tai 25 metų Šalčininkų rajono gyventojas. O nešėsi jis 700 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką šalčininkiečiui Purvėnų pasienio užkardoje pradėta administracinė teisena. Už tai jam gresia bauda nuo 5 200 iki 6 000 eurų.

Tęsdami vietovės apžiūrą, VSAT pareigūnai miške prie Petuchavo kaimo aptiko savadarbę skraidyklę, prie kurios buvo pritvirtintas stačiakampis ryšulys. Iš jo pasieniečiai ištraukė 700 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Droną valdęs asmuo nustatinėjamas.

Bepilotė skraidyklė ir cigaretės laikinai saugomi Purvėnų pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.